Puigcercós demana a tots els partits que no intentin dilatar l'aprovació de la llei de vegueries

El president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat també ha advertit en declaracions a Catalunya Ràdio que no es pot gestionar un partit a cop d'autoritat, en referència a Reagrupament

El president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha fet una crida a tots els partits a través dels micròfons d'El matí de Catalunya Ràdio perquè ningú no intenti dilatar l'aprovació de la llei de vegueries al Parlament, l'endemà de rebre la llum verda del govern: "Aquí es treballa fins a l'últim dia i fins a l'últim moment i estic convençut que s'aprovarà al Parlament perquè algú ja està pensant, segurament, com ralentitzar-ho. El Parlament aquest últim any haurà de treballar de valent. Té moltes lleis damunt la taula, crec que s'hauran de posar hores extres –que per alguna cosa hi som–, i forçar màquines perquè no valen actituds dilatòries".

El president d'Esquerra també ha assegurat que la llei de vegueries no suposarà un augment de les despeses ni cap ampliació de l'administració, i ha afirmat que del que es tracta és de simplificar i endreçar: "No hi haurà ni un treballador públic més, ni un laboral més, ni ampliarem res perquè l'estructura ja existeix. Li asseguro que no hi haurà un cost més. És el personal de les diputacions, més el personal dels consells comarcals, ni un més. L'hi puc assegurar. Podem pujar-hi de peus".

Joan Puigcercós també ha volgut replicar els qui creuen que ara, en plena crisi econòmica, no és moment de parlar de vegueries: "Jo crec que aquest debat, ‘Ara en temps de crisi no podem parlar d'això', és de país petit. Escolti, els països seriosos fan debats alhora. (...) En canvi, a Catalunya, una llei del cinema, una llei de vegueries, un codi de consum... automàticament surt aquella cantarella... ‘en temps de crisi'. Escolti, la crisi és un objectiu, evidentment és el principal problema dels catalans, però el govern ha de seguir governant".

Preguntat per Manel Fuentes sobre el que ha viscut aquests dies Reagrupament, el president d'ERC ha advertit que a cop d'autoritat no es pot gestionar un partit: "Conciliar les opinions en un col·lectiu humà no és fàcil. I si algú pensava, doncs, que això era molt fàcil i que a cop d'autoritat n'hi havia prou... bé, la democràcia és molt complexa".

Pel que fa al debat obert sobre la presència de publicitat a Catalunya Ràdio i a TV3, Puigcercós ha instat tots els partits a comprometre's per escrit que no s'eliminarà: "Jo el que vull posar és un paper damunt la taula i que tots els partits el signin perquè alguns ho pensen però no s'atreveixen a verbalitzar-ho. Doncs que tothom es mulli i signi un document on quedi clar que no es traurà la publicitat de Catalunya Ràdio i de Televisió de Catalunya o de qualsevol mitjà públic en llengua catalana".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut