Poesia visual i música a "Samuel", la nova sèrie d'animació que arriba al SX3 i 3Cat

Aquest dilluns, 11 de març, el SX3 i 3Cat estrenen la sèrie d'animació "Samuel", que té com a protagonista un nen d'11 anys que escriu un diari, on expressa els seus pensaments sobre moments de la vida, l'escola, la Júlia alta, quan en té ganes. Adreçada als nens i nenes més grans del SX3, és una producció francesa en coproducció amb 3Cat, RTVE i ARTE France que també captivarà públic de totes les edats. 

La poesia visual i la música prenen protagonisme per explicar la història del Samuel, en una sèrie en què l'autora, Émilie Tronche, fa un exercici de memòria de la seva infantesa i preadolescència, que farà venir nostàlgia als de la seva generació i atraurà les mirades dels més joves. 

En Samuel té 11 anys. Escriu un diari i té un problema. El problema és que en Biel va dir a la Júlia alta que a en Samuel li molava. I és mentida, la Júlia li és ben igual. És només que un dia va riure d'un acudit que va explicar en Samuel i a ell li va semblar molt maca. A veure, en realitat a en Samuel sí que li mola la Júlia, però això no ho pot saber ningú. Ni en Bartomeu, el seu millor amic. Ni, sobretot, en Dimitri, un nen que corre molt i que farda encara més. Ni la Berenice, que és una rareta. Ni la mestra, ni els seus pares ni el món sencer. 
 
 
"Samuel" és una sèrie d'animació ambientada durant la primera dècada dels 2000, amb molt joc narratiu i un estil divertit, senzill i tendre ple de poesia. El protagonista s'enfronta als problemes típics de la seva edat, que explica a través del seu diari personal en animació 2D i que reflecteixen les peces musicals de la sèrie. La música hi juga com a element de nostàlgia important, amb cançons de diferents estils i èpoques, que acompanyen el Samuel en tots els estats d'ànim i les etapes en què es reparteixen els 21 capítols: la primavera, les vacances d'estiu, la tornada a l'escola a principis de sisè, l'hivern i, altre cop, la primavera. 
 
"Samuel" és una sèrie escrita, dirigida i interpretada per Émilie Tronche, produïda per Les Valseurs & Les Valseurs Bordeaux, en coproducció amb Arte France, Pictanovo avec le soutien de la région Hauts de France, Lylo by Transperfect, RTVE, 3Cat i Pikkukala. 
 
Anar al contingut