El diumenge 22 de març, a les 22.35

Planeta o plàstic és la qüestió que es planteja Jordi Basté al segon capítol de "No pot ser!"

El diumenge 22 de març, a les 22.35, TV3 oferirà la segona entrega del programa "No pot ser!". Amb el títol "Made of plastic", Jordi Basté es plantejarà tot un seguit de preguntes al voltant dels residus que generem i el col·lapse ambiental al qual s'ha arribat. Per mirar de respondre-les, el cuiner Marc Ribas presentarà un menú en què no falta ni peix ni plàstic, l'ambientòleg Alberto Vizcaíno alertarà de la gravetat del moment i el programa mostrarà iniciatives per capgirar la situació.

Que mengem i bevem plàstic és una realitat. Realment som conscients de la quantitat de residus que generem cada dia, cada mes? Som a temps de salvar el nostre món del col·lapse ambiental que hem provocat? Aquestes són algunes preguntes que mirarà de respondre el segon capítol del programa "No pot ser!".

D'entrada, el cuiner Marc Ribas prepararà un menú marítim exquisit en què no faltarà de res, ni el peix ni el plàstic que els pescadors recuperen del mar a tones. Sobre aquesta qüestió, el biòleg marí Manu San Félix sorprendrà parlant de la quantitat de microplàstics, aquest element tan nociu que hi ha per tot arreu, que ingerim sense adonar-nos-en, en l'aigua que bevem i en l'aire que respirem.

Al port de l'Ametlla de Mar, el programa observarà quins tipus de residus treuen els pescadors del mar. Des d'aquest punt, Jordi Basté viatjarà directament cap a San Francisco, que és on va a parar el plàstic i els residus de la costa catalana. "No pot ser!" parlarà amb Javier Goyeneche, president i fundador d'ECOALF, la marca de roba que té com a matèria prima els residus del mar, i descobrirà el projecte The Ocean Cleanup per netejar les illes de les deixalles que suren als oceans.

Tornant cap a casa, l'ambientòleg Alberto Vizcaíno alertarà de la gravetat del moment i el programà descobrirà la realitat del nostre sistema de gestió i reciclatge de residus amb el responsable de servei de programes i estudis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Víctor Mitjans.

A més, Jordi Basté visitarà la família de la Petita Petjada, que mostrarà com reduir el consum de plàstic a casa, i conversarà amb la jove activista climàtica Maria Serra, portaveu de Fridays for Future Barcelona, que transmetrà la percepció i preocupació de les generacions futures sobre la situació del nostre planeta.

tv3.cat/nopotser

facebook.com/nopotsertv3

twitter.com/nopotserTV3

instagram.com/nopotserTV3

t.me/NoPotSer

Anar al contingut