Mariona Caldentey guanya el Trofeu Kubala 2023
Mariona colpeja la pilota per superar la portera del Rosengard

Mariona Caldentey guanya el Trofeu Kubala 2023 i el Sant Gregori Almogàvers, el millor himne del futbol català de la temporada, al 'Tot gira'

El gol de la jugadora del Barça contra el Rosengard ha estat escollit el millor gol de la temporada per als oients de Catalunya Ràdio i el conjunt gironí Sant Gregori Almogàvers s'ha endut el guardó de la vuitena edició del concurs Himnes del Futbol Català, aquest cap de setmana.

Mariona Caldentey, davantera blaugrana, s'ha endut la quinzena edició del Trofeu Kubala, el guardó que el "Tot gira" dona al millor gol de la temporada futbolística. La definició de Caldentey, amb una vaselina des del mig del camp contra el Rosengard a la Champions, s'ha imposat en la votació final a la rematada voladora de Haaland en un City-Dortmund i a la tisora de Richarlison amb el Brasil al Mundial, que han completat el podi.  

La primera jugadora  

La mallorquina s'ha convertit en la primera dona que ha estat guardonada amb aquest premi del futbol internacional, que no diferencia categories per gènere.  

Cada setmana, els oients han anat triant el millor gol de cada jornada. I el particular jurat format pels personatges d'"Els minuts escombraria", ha triat el millor gol de cada mes. El jurat que ha triat el guanyador del Trofeu Kubala ha estat format pels oients i els editors dels programes esportius de Catalunya Ràdio.  

Aquest trofeu, obra de Montserrat Garcia, és una rèplica de l'estàtua dedicada al futbolista hongarès situada a l'esplanada del Camp Nou. 

En el passat, els jugadors premiats amb el guardó van ser Cléber Santana, del Mallorca (2009), Roberto Soldado, del Getafe (2010), Wayne Rooney, del Manchester United (2011), Andrés Iniesta, del Barça (2012), Zlatan Ibrahimovic, de Suècia (2013), Alexis Sánchez, del Barça (2014), Leo Messi, del Barça (2015), Javi Gómez, del Socuéllamos (2016), Jordi Mboula, del juvenil del Barça (2017), Gareth Bale, del Madrid (2018), Leo Messi, del Barça (2019), Luis Suárez, del Barça (2020),Raúl de Tomás, de l'Espanyol (2021) i Pedri, del Barça (2022). 

Himnes del Futbol Català 

I, també aquest cap de setmana, el conjunt gironí Sant Gregori Almogàvers s'ha imposat al Joanenc i a l'Arenys de Munt en la votació final del concurs Els Himnes del Futbol Català.  

El Sant Gregori Almogàvers és el campió de la vuitena edició del concurs Els Himnes del Futbol Català. En la votació final ha sumat 12 punts, un menys que l'anterior guanyador, el Cellera. 

L'himne es diu "Fort i ferms" i està creat per la banda Boom Boom Fighters, una banda que va néixer el 2021 entre Mataró i Girona i està formada per Joan Fité i Tomàs Sánchez, amb col·laboració amb l'Oriol Pujades, àlies Cookah P. 

Votacions i jurat 

L'equip gironí partia en primera posició després de l'última votació popular. Aquesta decisió s'ha confirmat després del vot del jurat d'experts format pel cantant de ‘Mishima' David Carabén, la banda Koeman, el guitarrista de Love of Lesbian Juli Saldarriaga i el cantant de l'himne del Cellera, que va guanyar el concurs la temporada passada. 

Els altres guanyadors 

El concurs d'himnes del futbol català va començar la temporada 2015-2016 i el primer guanyador va ser la Fundació Esportiva Grama. El 2017 va guanyar el Fruitosenc; el 2018, el Monell; el 2019, el Sant Gregori; el 2020, el Lliçà de Vall, el 2021, l'Agramunt, i el 2022, el Cellera. 

 

Anar al contingut