L'última novel·la de Jordi Cervera, candidata al Premi de Literatura Protagonista Jove 2009

El finalista de Premi de Literatura Protagonista Jove 2009 es farà públic el 23 d'abril, coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi

La novel·la policíaca La mort a sis vint-i-cinc, de l'especialista en literatura d'iCat fm Jordi Cervera, ha estat seleccionada com a candidata finalista al Premi de Literatura Protagonista Jove 2009, en la categoria de quinze a setze anys.
El Premi, que convoca el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, en col·laboració amb l'Associació Catalana d'Amics del Llibre Infantil i Juvenil, té el propòsit d'estimular la lectura d'imaginació entre els nois i noies.
"La mort a sis vint-i-cinc", del periodista i escriptor Jordi Cervera, ha estat seleccionada per una comissió d'experts en literatura per a joves entre un conjunt de monogràfics publicats entre el juliol de 2008 i el juny de 2009. La novel·la de Jordi Cervera ja ha estat guardonada enguany amb el Premi Edebé de literatura juvenil, que reconeix les obres de més qualitat literària per a joves. Es dóna la circumstància, a més, que es tracta de l'únic llibre finalista, en la seva categoria, que correspon a un autor català. Els altres candidats són "Penny, caiguda del cel", de Jennifer L.Holm; "Musclos per sopar", de Birgit Vanderbeke, i "No i jo", de Delphine de Vigan.
Les quatre publicacions finalistes al Premi de Literatura Protagonista Jove 2009 s'han presentat als centres d'ESO, de Batxillerat i biblioteques de Balears, Catalunya i el País Valencia, i seran avaluats per centenars de joves estudiants d'ESO i Batxillerat que es constituiran com a jurat en el seu centre escolar o biblioteca.
El finalista de Premi de Literatura Protagonista Jove 2009 es farà públic el 23 d'abril, coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi.
Al llarg de la seva trajectòria professional al grup d'emissores de Catalunya Ràdio, Jordi Cervera ha estat responsable dels programes La catalana de lletres i Catalunya Cultura literatura. També ha fet de guionista dels programes Babel, Ex-Libris i El suplement. Ha publicat una vintena de llibres, de poesia i novel·la, pels quals ha rebut diversos premis. Darrerament, el seu blog, El blog de Jordi Cervera, d'iCat fm, ha estat guardonat amb el Premi Vila de Martorell i amb el Premi Blocs Catalunya 2008, en l'apartat de millor blog de cultura.


Anar al contingut