Àlex Gorina.
Àlex Gorina.
DISSABTE I DIUMENGE, A LES 22.05

Les cançons que han marcat la història del cinema i del teatre, a "Les golfes del Gorina"

Dissabte, 15 de juliol, i diumenge, dia 16, a les 22.05, Catalunya Ràdio emetrà els dos primers programes de la nova proposta d'estiu d'Àlex Gorina, "Les golfes del Gorina". El realitzador de "La finestra indiscreta" i "L'audiovisual" durant la temporada regular, en aquesta ocasió, permetrà que els oients arribin al cinema i al teatre a través de cançons que han nascut per a aquestes dues manifestacions artístiques, o que no ho han fet, però s'han acabat convertint en tota una pel·lícula o en protagonistes fonamentals de la memòria cinematogràfica

"Les golfes del Gorina" no té res a veure amb altres programes estiuencs dlex Gorina, com "Galàxia Euterpe", "La cinema" o "Laberint Sondheim". La proposta que s'estrena aquest dissabte serà un racó radiofònic de plaer i llibertat, lluny de tendències i llocs comuns. Un punt d'encontre entre la música i el cinema, les curiositats i els bons records que oferirà múltiples versions i moltíssimes històries de les 57 cançons seleccionades. Es podran escoltar els dissabtes i diumenges, a partir de les deu de la nit, fins al 27 d'agost. 

El concepte "golfes" que dona nom al programa juga a tres bandes: el lloc on s'amunteguen coses velles, records i objectes en desús que un dia permeten redescobrir tresors amagats; aquelles sessions de matinada als cinemes on van a parar les experiències més insòlites; i el concepte de "golferia" humana, en el sentit que va contracorrent. I és que les cançons i els records del programa no tenen res a veure amb els estàndards i les modes actuals, ni en música, ni en cinema, ni com a programa de ràdio.  

"Les golfes del Gorina" és un programa seleccionat, dirigit i presentat per Àlex Gorina i Macià, amb Diego Monroy com a tècnic de gravació. 

 

Anar al contingut