"Un restaurant caníbal a Berlín", dirigit i presentat per Paula Molés

La dificultat de trobar un lloc per menjar apte per a celíacs, a "Un restaurant caníbal a Berlín"  

Aquest diumenge, 2 de juliol, a les 13.05, "Un restaurant caníbal a Berlín", el programa que dirigeix i presenta Paula Molés, posarà el focus en la dificultat de trobar un lloc on poder menjar productes sense gluten que estigui acreditat per l'Associació de Celíacs de Catalunya. 

"Un restaurant caníbal a Berlín" analitza que li passa a una persona celíaca quan vol sortir a sopar o a dinar fora de casa. Menys de l'1% dels restaurants que asseguren que tenen una carta sense gluten estan acreditats per l'Associació de Celíacs de Catalunya. Paula Molés parlarà de com és el dia a dia d'una persona celíaca amb Charlie Pee, humorista i guionista de Catalunya Ràdio, que va ser diagnosticada quan tenia 10 anys; i amb Sílvia Creus, guionista de Catalunya Ràdio diagnosticada als 32 anys.  

Ho faran al restaurant Metric M2, un local que té la particularitat que té dues cuines diferenciades, i en una s'hi cuinen plats sense gluten. La seva coordinadora de sala, Carla Careto, explicarà com s'organitzen i els controls que han de passar per part de l'Associació de Celíacs de Catalunya. El doctor Francisco Guarner, especialista en malalties de l'aparell digestiu del Centre Mèdic Teknon i col·laborador del Vall d'Hebron-Institut de Recerca, explicarà què és exactament la celiaquia i desmuntarà uns quants tòpics.  

També hi haurà la participació d'Inés Butrón, divulgadora de la història de la cuina, per parlar dels horts i de com han canviat al llarg dels segles. Quina influència hi van tenir els àrabs? Com els va afectar la conquesta d'Amèrica?  

El programa dirigit per Paula Molés recupera la secció "Nyap o top?", l'espai en què es decideix si un producte és una genialitat amagada als prestatges dels supermercats o bé és un desastre. Amb Myrto Kalle, grega i osonenca, que acaba de publicar "Sopars a la fresca" (Ed. Rosa dels Vents), i tastarà una tsatsiki. A més, Myrto donarà la seva recepta per fer aquest plat. 

Per acabar, repàs de l'actualitat de la setmana, el so del Salvador Garcia-Arbós i l'especialitat del restaurant 20A, de Vilafranca del Penedès.   

  

Anar al contingut