Diumenge, 23 de juliol

Especial eleccions generals 23J: la cobertura més àmplia, amb totes les dades i més anàlisi de prop, a TV3 i Catalunya Ràdio

Diumenge, 23 de juliol, TV3 i Catalunya Ràdio seguiran la jornada electoral arreu de l'Estat amb una àmplia cobertura. Després d'informar sobre la campanya, amb el debat i les entrevistes als candidats, la programació del dia de les eleccions es dedicarà a fer un seguiment de les votacions, la participació i els resultats, amb una gran cobertura per arribar a tot arreu, totes les dades a temps real i més anàlisi de prop.

TV3, Catalunya Ràdio i el 324.cat tornen a apostar per un gran desplegament territorial i digital, amb un format innovador i un nou gran escenari gràfic per a la nit electoral televisiva, que situarà els resultats en una reproducció virtual realista del Congrés dels Diputats.

Les eleccions a TV3 

Durant tot el dia, la programació dedicada a informar de la jornada electoral oferirà el desplegament més complet als col·legis electorals i a les seus dels partits, a Catalunya i a Madrid. L'emissió conjunta per TV3 i el canal informatiu 3/24 començarà a les 8.00 amb "E23: Les votacions", que seguirà l'inici de la jornada, amb l'obertura dels col·legis electorals, les primeres dades de participació i les votacions dels principals candidats. A continuació, a les 14.30, s'emetrà una edició especial del "TN migdia cap de setmana", amb Ramon Pellicer i Cristina Riba, que girarà al voltant de la jornada electoral. 

La informació sobre les eleccions tornarà a les 17.30, en emissió simultània a TV3 i el 3/24: "E23: Avanç informatiu" farà una actualització del desenvolupament de la jornada i de les dades de participació.  

Tot seguit, a les 18.30, començarà l'especial electoral, que presentaran Toni Cruanyes, Ariadna Oltra, Pere Bosch  i  Raquel Sans. Aquesta programació també tindrà una cobertura especial en directe per totes les finestres de la plataforma 324.cat i les xarxes socials del canal. 

Després d'engegar amb "E23: El compte enrere", arribaran els primers pronòstics de la jornada amb "E23: El sondeig", que a les 20.00 farà públiques les dades d'una enquesta pròpia per a Catalunya Ràdio i TV3, amb els resultats a Catalunya i Espanya. 

L'escenari d'aquesta nit electoral on es podran seguir els resultats, les reaccions i l'anàlisi amb els protagonistes tornarà a ser en un plató híbrid, amb una part real i una de virtual. Les dades es representaran en un nou gran escenari gràfic, amb una reproducció virtual realista del Congrés dels Diputats per dins i per fora, i seran comentades en una taula d'analistes renovada, formada per una dotzena de periodistes i politòlegs. 

 

Les eleccions a Catalunya Ràdio 

Els Serveis Informatius i els programes de l'emissora faran un seguiment especial de les eleccions, a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. A les 8.00, el "Catalunya matí", amb Neus Bonet, oferirà tota la prèvia de la jornada electoral i donarà pas a "El suplement d'estiu", amb Albert Montilla, que a partir de les 9.00 estarà molt pendent de totes les novetats que arribin des dels col·legis electorals, amb valoracions dels protagonistes i dades de participació. La informació electoral continuarà a les 14.00, amb Neus Bonet al capdavant del "Catalunya migdia" 

El programa especial de les eleccions generals a Catalunya Ràdio començarà a les 19.00, encapçalat per Ricard Ustrell, juntament amb Joan Botta i la redacció dels Serveis Informatius. El programa explicarà minut a minut el desenllaç de la jornada electoral, amb les dades de participació, el sondeig de Catalunya Ràdio i TV3, els resultats electorals i les valoracions dels principals líders polítics, a més dels especialistes que analitzaran l'escena política que sortirà de les urnes 

 

Les eleccions al 324.cat   

La cobertura digital, a través del 324.cat, serà més àmplia, amb totes les dades de l'escrutini a temps real i l'anàlisi dels resultats. A més, un nou pactòmetre virtual permetrà visualitzar en cada moment quin bloc de partits arriba a la majoria. 

Des del portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio, també es podrà consultar el resultat de les eleccions generals per municipis, de manera que els ciutadans podran contrastar les votacions de la seva localitat i saber si la distribució de vots es correspon amb el resultat global.  

Unes eleccions més, el 324.cat aprofundirà en els elements d'innovació de servei públic i aposta per l'elaboració automatitzada de notícies.  

Fins diumenge, tota la informació sobre les eleccions generals es pot continuar seguint als programes informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, i a la pàgina web especial dedicada als comicis. 

 

#23JTV3   

Anar al contingut