Els oients de Catalunya Ràdio ja poden votar les vuit cançons finalistes del Premi Cerverí 2023

A partir d'avui, dilluns, 10 de juliol, comença la votació per triar la millor lletra de cançó editada en català d'aquesta temporada, Premi Cerverí 2023. Catalunya Ràdio, iCat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista "Enderrock", conviden els oients a votar entre les vuit cançons finalistes, a través del web de Catalunya Ràdio

Des del 10 de juliol i fins al 10 de setembre, els oients de Catalunya Ràdio i d'iCat estan convidats a triar una cançó, votant a través del web de Catalunya Ràdio. D'aquesta votació, en sortirà el Premi Cerverí 2023 a la millor lletra de cançó editada en català, que es donarà a conèixer durant la gala de lliurament dels Premis Prudenci Bertrana, el dimarts 19 de setembre, a l'Auditori de Girona, i que entregarà el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda.

El Premi Cerverí a la cançó amb la millor lletra en català de la temporada ja té els vuit finalistes de l'edició 2023. El jurat del premi, que s'atorga per votació popular, està integrat pels periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Maite Sadurní; la periodista del Grup Enderrock Helena Moren; el director de la revista "Enderrock" i del programa "Sona9" d'iCat i Catalunya Ràdio, Lluís Gendrau; el director del programa "Independents" d'iCat, Josep Martín, i el membre de la Fundació Prudenci Bertrana Francesc Viladiu.

Les cançons finalistes

  1. Llevar-nos cada matí -  Pau Vallvé

Del disc ":)" (autoeditat, 2022) Lletra: Pau Vallvé

  1. Coti x Coti - The Tyets

Del disc "Èpic solete" (Luup Records, 2023)  Lletra: The Tyets (Xavier Coca i Oriol de Ramon)  

  1. Xiuxiueig - Ven'nus

Del disc "Bocaterrosa" (Halley Records, 2022)  Lletra i música: Valèria N. Saurí

  1. La sala oberta - Miquel Serra

Del disc "Las hayas arce" (Foehn Records, 2023)

Publicat 13 de març 2023 Lletra: Miquel Serra  

  1. Les coses que no m'agraden de tu - Socunbohemio

Del disc "Contes de les quatre estacions" (Vida Records, 2022 Lletra: Artur Viñas

  1. Jugular - Triquell

Del disc "Entre fluids" (Halley Records, 2022) Lletra: Cesc Fuentes Triquell, Pau Ruiz, Carlos Gálvez i Arnau Vallvé

  1. Fotogrames - Da Souza

Del disc "Des d'Atrezzo" (Bankrobber, 2022) Lletra: Lluís Cabot  

  1. Ni Picassos ni Dalís - Maria Jaume

Del disc "Voltes i Voltes" (Bankrobber, 2022) Lletra: Maria Jaume  

Premi Cerverí

Cada any, la Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona: Prudenci Bertrana, de novel·la; Miquel de Palol, de poesia; Carles Rahola, d'assaig; Ramon Muntaner, de literatura juvenil; Cerverí, de lletra per a cançó, i LletrA, a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana, per col·laborar en la difusió d'aquests gèneres i de la lectura en català, i per honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres. El Premi Cerverí, de lletra de cançó, es va constituir el 1996.

Les bases per participar-hi

Hi participen les lletres originals i inèdites editades en el sector discogràfic durant l'últim any natural, de l'1 d'abril del 2022 al 31 de març del 2023. No hi opten ni les adaptacions ni els textos editats anteriorment en qualsevol altre suport. La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat i la revista "Enderrock" faran difusió de les lletres que concursen al premi, que és honorífic.

 

catradio.cat
facebook.com/catradio
twitter.com/catalunyaradio

Anar al contingut