El SX3 estrena el programa d'educació afectivosexual "Canvis".
El SX3 estrena el programa d'educació afectivosexual "Canvis".
Dimarts, a les plataformes digitals del SX3 i 3Cat

El SX3 estrena "Canvis", un programa que posa el focus en l'educació afectivosexual dels nens i nenes

Aquest dimarts, 27 de febrer, arriba un nou programa a les plataformes digitals del SX3 i 3Cat: "Canvis". Partint de les èpoques de canvis que es viuen a la pubertat, aquest espai es dedica a l'educació afectivosexual dels nens i nenes més grans del SX3, d'una manera entenedora i entretinguda. En cada programa, un grup d'infants comparteixen les seves inquietuds amb dos educadors, la Marta i en Jous, que aclareixen els dubtes al voltant dels canvis de la pubertat.  

"Canvis" és el nou programa que s'estrena al SX3 i 3Cat per parlar de la salut sexoafectiva dels infants i adolescents, descobrir els canvis que viuen en la pubertat i acompanyar-los en un viatge per entendre la sexualitat. Marta Pujol i José Núñez, en Jous, són els dos educadors afectius i sexuals que comparteixen els seus coneixements sobre els canvis que es viuen en l'etapa que porta a l'adultesa amb diversos grups de nens i nenes, que expressen els seus dubtes i neguits sobre els temes que es tracten en cada capítol, des d'un punt de vista físic, emocional, sexual i afectiu. 

Hormones, pubertat, plaer, gènere, pits, vulva, penis o emocions són paraules que formen part del nou univers sexual i emocional que viu tothom a l'adolescència. Davant de les preguntes que sorgeixen en diverses escoles d'arreu de Catalunya, la Marta i en Jous buscaran respostes per entendre els canvis que es viuen a la pubertat, acompanyats dels nens i nenes d'aquestes escoles, i desmentiran idees errònies amb l'humor de dues hormones molt extravagants. 

Formació i entreteniment s'uneixen a "Canvis", que consta de tretze capítols, dedicats a la pubertat, la sexualitat, els pèls, els pits, la vulva, el penis, la menstruació, els estereotips de gènere, la pressió estètica, el plaer, la intimitat, el tipus de relacions i les emocions. En els programes hi han participat alumnes d'escoles i instituts de Sant Feliu de Llobregat, Tortosa, Altafulla, Tossa de Mar, Barcelona, Premià de Mar, Puigcerdà, Vic, Sabadell, Valls, Cardona i Balaguer. 

"Canvis" és una producció de 3Cat amb la col·laboració de CreaCiència, que a partir de demà, dimarts, es podrà veure a les plataformes del SX3 i 3Cat, i divendres, 1 de març, a les 19.30, s'estrenarà a l'emissió lineal del canal infantil. A més, el programa ampliarà la informació des d'altres perspectives a les xarxes socials, com a eina d'acompanyament per a famílies i mestres per a una divulgació de l'educació afectiva i sexual sense tabús.  

Anar al contingut