Roger Escapa.
Roger Escapa.
DISSABTE, A LES 9.00

"El suplement" entrevista Fernando Sánchez Costa, president de SCC, i Juan Carlos Menedero, fundador de Podem

Dissabte, 12 d'octubre, "El suplement", amb Roger Escapa, seguirà les manifestacions del Dia de la Hispanitat i farà entrevistes a Fernando Sánchez Costa, president de Societat Civil Catalana; Juan Carlos Monedero, fundador de Podem, i reemetrà el reportatge "L'ombra de Franco".

El diumenge, 13 d'octubre, l'espai "L'ofici de viure" parlarà de la principal causa de mort entre els joves, el suïcidi; farà un homenatge als 25 anys de la pel·lícula "Pulp Fiction"; entrevistarà l'escriptora Bel Olid, i explicarà les claus de l'èxit de les Botigues Ametller Origen, a l'espai "Un restaurant caníbal a Berlín".  

"El suplement", amb Roger Escapa, farà dissabte, 12 d'octubre, el seguiment hora a hora de l'actualitat d'una jornada que estarà marcada per les manifestacions del Dia de la Hispanitat, a Barcelona i a Madrid.

A les 9.00, entrevistes a Fernando Sánchez Costa, president de Societat Civil Catalana, i Juan Carlos Monedero, fundador de Podem i politòleg. A continuació, la tertúlia, amb Estefania Molina, Odei Etxearte i Oriol March

A partir de les 10.00, reemissió del reportatge "L'ombra de Franco", amb Roger Escapa visitant el Valle de los Caídos amb Emilio Silva, portaveu de l'Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica; Alejandro Torrús, politòleg i periodista del diari Público, i Nicolás Sánchez-Albornoz, historiador i pres al Valle el 1948.  

A partir de les 11.30, entrevista al músic Albert Pla, que va tornar ahir, 10 d'octubre, a la Sala BARTS de Barcelona, amb l'exitós espectacle "Miedo", fins al 20 d'octubre. 

També passaran pel Festival de Sitges per conversar amb l'actor nord-irlandès Sam Neill, guanyador del Gran Premi Honorífic, de la seva trajectòria i també de "Jurassic Park". 

 

La Fira Mediterrània de Manresa, a l'espai "Mans (El suplement)"

A partir de les 13.00, l'espai de cultura d'arrel del programa "Mans (El suplement)", amb Quim Rutllant i Ester Plana, acomiadarà el dissabte en directe des de la Fira Mediterrània de Manresa, amb l'entrevista Jordi Foses, director artístic del certamen, i parlant amb alguns dels protagonistes dels principals espectacles, com la ballarina i coreògrafa Sol Picó, que va fer l'espectacle inaugural; la companyia de dansa italiana Alessandro Sciarroni, amb el projecte "Save the last dance for me", i el saxofonista Llibert Fortuny. I tindran en directe el grup banyolí Germà Negre.  

 

Diumenge 13, el suïcidi juvenil a l'espai "L'ofici d'educar (El suplement)"

"El suplement" arrencarà diumenge a les 6.00, amb l'espai "L'ofici d'educar (El suplement)", amb Elisabet Pedrosa, que analitzarà per què el suïcidi juvenil és un dels grans tabús quan és la primera causa de mort entre els joves a Catalunya. Què hi ha darrere de la voluntat de suïcidar-se? Es pot detectar que un jove es vol suïcidar? Com se li poden retornar les ganes de viure? Fins a quin punt es pot prevenir el suïcidi juvenil? I com es pot gestionar la culpa després del suïcidi d'un fill? En parlaran Andrés Cuartero, psicòleg; Marta Albadalejo Mur, autora de "Cartes a la mare" (Editorial Octaedro, 2019); Gloria Iniesta, formada en pedagogia de la vida i de la mort i membre d'APSAS (Associació per a la Prevenció del Suïcidi i Atenció al Supervivent), i el testimoni de diversos joves que han sobreviscut al suïcidi. I també, "Els llibres per somiar", amb Jaume Centelles; "Històries a la natura", amb Cristina Gutiérrez de la Granja, i "Torna-la a posar", amb el músic José Luis Santiso.

A les 9.00, la tertúlia amb Marc Molins, Núria Orriol i Ana Pardo de Vera

 

25 anys de "Pulp Fiction"

A les 10.00, homenatge a la pel·lícula de Quentin Tarantino "Pulp Fiction" quan es compleixen 25 anys de la seva estrena, amb els crítics Eulàlia Iglesias, Esteve Plantada i Joan Burdeus

A les 11.00, l'"Abecedari lila", amb Laura Rosel i la periodista i escriptora Bel Olid, que presentarà el seu últim llibre "Follem?" (Bridge, 2019). 

A les 12.00, "Dominical", amb Joan Botta, Gerard Jubany, Paula Carreres, Xavi Espinosa, Carles Roig i l'actriu Mariona Ribas, que està fent l'obra "Muerte en el Nilo", d'Agatha Christie, al Teatre Borràs.

 

L'èxit d'Ametller Origen, a "Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)"

"El suplement" tancarà el cap de setmana explicant les claus de l'èxit de les Botigues Ametller Origen, a l'espai de cultura gastronòmica "Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)", amb Paula Molés, a partir de les 13.00. L'any 2001, la família Ametller va obrir la primera botiga al Mercat de Sant Salvador, a Vilafranca del Penedès. Ara en tenen gairebé un centenar a tot Catalunya i 1.500 hectàrees de fruita i verdura repartides per tot l'arc mediterrani, passant pel Penedès, les terres de l'Ebre, Baix Llobregat, Maresme, fins a Múrcia i Sòria. Com s'explica el fenomen de les Botigues Ametller Origen? L'equip del restaurant caníbal visita els camps de conreu arrendats que l'empresa té a Cabrera de Mar, per parlar amb Jordi Ametller, pagès i un dels cinc germans de la família. També aniran fins a l'obrador que l'empresa té a Olèrdola -una cuina gegant que treballa 24 hores, 6 dies a la setmana, on treballen més de 150 persones- per parlar amb Josep Ametller, director general d'Ametller Origen i l'ideòleg del negoci. I per tancar el cercle visitaran la botiga del carrer Calàbria de Barcelona, oberta fa poc més d'un any, acompanyats de Lluís Martínez Ribes, professor titular d'ESADE i especialista en neuromàrqueting, la ciència que estudia com el cervell determina la manera de consumir i que respondrà preguntes com: Es va equivocar Ametller amb el logo "Sense intermediaris"? És el menjar elaborat la clau del seu èxit? Com evolucionaran les botigues Ametller en el futur? Quins són els punts forts que el diferencien dels seus competidors?

El restaurant caníbal tindrà també a taula el dissenyador Òscar Guayabero, que explicarà què és la cuina solar -un invent que vol aprofitar l'escalfor del sol per cuinar des d'un brou fins a un pastís- i els diferents models que hi ha al mercat; l'antropòleg i escriptor Albert Sánchez Piñol, que desvelarà la seva magdalena de Proust particular; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, que parlarà de la magrana i d'altres productes de temporada; el cuiner Marc Ribas i el crític gastronòmic de capçalera Philippe Regol, que se sotmetran al "Nyap o top", de Gerard Jubany, tastant xocolata amb cecina, i la pagesa Dolors Català, que deixarà la propina des d'Arbeca (les Garrigues).

El programa "El suplement" s'emet els dissabtes i diumenges, de 6.00 a 14.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio/suplement

facebook/elsuplement

twitter/elsuplement

instagram/elsuplement

spotify/elsuplement

 

Anar al contingut