Eduard Boet, Xavier Mujal, Sílvia Cóppulo, Xavier Solà, Rosa Romà, Núria Ferré, Roger Escapa, Laura Marín, Lluís Noguera, Laia Servera i Muntsa Tarrés

El programa "El suplement" i la sèrie "Jasmine & Jambo", juntament amb Eduard Boet i Magda Llurba, recullen els Premis Ràdio Associació en la gala de la 23a edició

Aquest vespre, els guardonats dels 23ns Premis Ràdio Associació han rebut els reconeixements de les diverses categories durant la cerimònia de lliurament a l'Auditori de l'ONCE de Barcelona.

"El suplement", de Catalunya Ràdio, ha estat distingit amb el Premi a l'Excel·lència en la temporada que celebra els 35 anys de programa. La sèrie d'animació "Jasmine & Jambo", del SX3, ha obtingut el Guardó 1924, de l'àmbit audiovisual. Les Mencions d'Honor del jurat han reconegut les trajectòries professionals dels periodistes Eduard Boet i Domènech i Magda Llurba Martínez.

Avui dijous, 23 de març, Ràdio Associació de Catalunya ha celebrat l'acte de lliurament de la 23a edició dels Premis Ràdio Associació, que han presentat Jair Domínguez, Neus Rossell i en Peyu, l'equip d'"El búnquer", de Catalunya Ràdio, que va guanyar el premi al millor programa de ràdio de l'edició del  2021. 

Jordi Margarit, president de Ràdio Associació de Catalunya, ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha recordat Jordi Maluquer i Pepa Palau, membres del consell rector de Ràdio Associació que han mort en l'últim any, per la seva tasca professional i d'activisme social. Margarit també ha felicitat els 40 anys de Catalunya Ràdio i altres emissores locals, i ha reivindicat el paper de la ràdio davant les pantalles. 

Tot seguit, amb el seu sentit de l'humor,  l'equip d'"El búnquer" ha pres la paraula per portar el fil conductor de l'acte i ha començat destacant la importància de la ràdio en un moment com l'actual. 

L'acte ha comptat amb l'assistència de la presidenta del consell de govern de la CCMA, Rosa Romà; el conseller Lluís Noguera, l'equip directiu de Catalunya Ràdio, així com els programes i els professionals guardonats.

Aquest any, "El suplement" ha estat guardonat amb el Premi a l'Excel·lència, després de 35 anys de consolidació com a espai de referència de l'entreteniment i de la informació dels caps de setmana a Catalunya Ràdio. El programa, durant aquestes tres dècades i mitja, ha estat conduït per Xavier Solà, Núria Ferré, Tatiana Sisquella, Sílvia Cóppulo, Ricard Ustrell i, des de l'estiu del 2018, per Roger Escapa. 

Joan Manel Tresserras, membre del jurat, ha lliurat la distinció a l'excel·lència pels 35 anys del programa "El suplement" a quatre dels realitzadors que han encapçalat el programa, des de Xavier Solà, passant per Núria Ferré i Sílvia Cóppulo, fins a Roger Escapa. Tots quatre han agraït i destacat la feina de tot l'equip i de l'audiència que ha donat suport al magazín durant tots aquests anys.  

Roger Escapa, actual director del programa, ha recordat quan de petit escoltava Xavier Solà i l'univers que va crear amb "El suplement", i s'ha mostrat afortunat de continuar "una aventura que va començar fa 35 anys mantenint l'esperit del cap de setmana". Núria Ferré ha explicat que l'entrada a "El suplement" després de Solà la va fer "amb molta il·lusió i la confiança que em va donar el Xavi, que va fer que l'aterratge al cap de setmana fos fantàstic". Sílvia Cóppulo ha mostrat el seu goig per recollir aquest "premi d'equip, davant i darrere, i també d'equip directiu, que em va permetre innovar amb un format que va incloure informació al costat de l'entreteniment". Xavier Solà, pare d'"El suplement"i actualment al capdavant de "La nit dels ignorants 4.0" a Catalunya Ràdio, s'ha sentit molt complagut amb el reconeixement, ha explicat que "la ràdio s'estima d'una manera difícil d'explicar" i ha destacat "el valor del concepte de servei públic amb tota la gent que fa la ràdio i l'escolta". 

En l'àmbit audiovisual, el jurat ha atorgat el Guardó 1924 a "Jasmine & Jambo", la sèrie d'animació emesa pel SX3, del món S3,per al públic més menut,  d'inspiració i gran didàctica musical. Aquesta coproducció de Televisió de Catalunya amb la participació d'IB3 compta amb les veus de Tomeu Penya i Anna Moliner, a més de la música de Marc Parrot. "Jasmine & Jambo" ja havia guanyat el gran premi a la millor sèrie d'animació internacional al Festival Écran Jeunesse i s'ha venut a les televisions públiques de França, Suècia i Suïssa.   

Neus Bonet, vicepresidenta del consell rector de Ràdio Associació, ha lliurat el Guardó 1924 a Laia Servera, cap d'Infantils de TV3; Sílvia Cortés, directora de "Jasmine & Jambo", i Marta Alonso, productora de la sèrie, que han reivindicat "el km 0 en una producció que s'ha fet íntegrament a Catalunya, les illes Balears i el País Valencià". A més de fer arribar l'agraïment a tot l'equip, han destacat el poder emocional de la música, protagonista de la sèrie, i la riquesa lingüística pels diversos accents que parla. 

Pel que fa a les Mencions d'Honor, designades a proposta del jurat i del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya, Eduard Boet i Domènech i Magda Llurba Martínez han estat reconeguts per la seva llarga trajectòria periodística, desenvolupada a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). D'Eduard Boet s'ha valorat la seva destacada carrera, que ha anat des de l'àmbit de la informació esportiva al general, que sempre ha desenvolupat amb professionalitat i rigor. I de Magda Llurba Martínez s'ha distingit el fet que és una de les veus i realitzadores que ha estat des del principi al projecte de Catalunya Ràdio, amb programes tan destacats com "Gran Angular". 

Carles Solà, president del jurat, ha entregat el guardó a Eduard Boet, que s'ha mostrat "immensament agraït, en nom d'una generació de companys i companyes que ens va tocar posar en marxa els mitjans de comunicació en català, i és una satisfacció immensa veure la bona salut de l'espai comunicatiu català actual". 

També han estat guardonats Toni Clapés, director dels programes Versió ("Versió Original", a Catalunya Ràdio, i "Versió RAC1") des de fa 25 anys (Premi al Millor Professional); "Podríem fer-ho millor", d'À Punt Mèdia (Millor Programa de Ràdio); la plataforma audiovisual La Xarxa + (Premi d'Innovació); "Com ho veus?", de Ràdio Igualada (Millor Programa de Ràdio Local), i l'espai "Sí, i què?", de Ràdio Palafrugell (Premi a la Inclusió). Les altres Mencions d'Honor, al marge de les d'Eduard Boet i Magda Llurba, han estat per a Rafael Turia i Joan Lluís Garcia 

El jurat, presidit per Carles Solà, està format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit. La 23a edició dels Premis Ràdio Associació ha rebut 101 candidatures. 

Enric Marín, degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, ha acomiadat l'acte i l'equip d'"El búnquer" ha tancat la cerimònia, que ha abaixat el teló amb una foto amb tots els guanyadors d'aquesta edició dels Premis Ràdio Associació. 

Anar al contingut