El programa d'iCat "Els experts", l'òpera "La gata perduda" i la banda sonora d'"Un año, una noche", amb la participació de TV3, finalistes als Premis Alícia 2023 

L'Acadèmia Catalana de la Música ha anunciat els finalistes dels Premis Alícia 2023, que es lliuraran el 21 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de la Música, en un acte a L'Auditori de Barcelona. El programa d'iCat "Els experts", l'òpera "La gata perduda" i la banda sonora d'"Un año, una noche", amb la participació de TV3, han estat nominats en diverses categories   

Els Premis Alícia són els guardons anuals atorgats pel sector musical a Catalunya, amb l'objectiu de promocionar la música produïda dins del territori català. Els finalistes i guanyadors dels premis són escollits pels acadèmics i les 44 entitats que formen l'Acadèmia Catalana de la Música. En total, hi ha 11 categories: autoria, interpretació, inter-disciplina, talent emergent, producció discogràfica, directe, projecte social, projecte educatiu, internacionalització, periodisme musical i trajectòria.  

L'Acadèmia ha decidit també atorgar el Premi Alícia 2023 a la Trajectòria al músic Joan Manuel Serrat, per la seva llarga i destacada trajectòria musical i artística, que va arrencar el 1965 i va concloure el passat desembre de 2022. El premi s'atorga just després de finalitzar "El vicio de cantar", una gira mundial de comiat dels escenaris que l'ha portat a actuar arreu del món amb un total de 74 concerts programats. 

"Els experts" d'iCat 

El programa "Els experts" d'iCat, amb Albert Miralles, Roger Seró i Laia Vidal, ha estat nominat en la categoria de periodisme musical, que reconeix a una persona o projecte per la seva tasca periodística en el marc de l'activitat musical. El programa despertador de l'emissora arrenca el dia a les 6.00, amb música, cinema, tecnologia, sèries, llibres i entrevistes, fins a les 11.00, de dilluns a divendres. 

L'òpera "La gata perduda" 

"La gata perduda", la primera òpera del Gran Teatre del Liceu sobre el Raval, feta amb la gent d'aquest barri de Barcelona com a protagonista, està nominada en dues categories: el Premi Alícia 2023 al directe, que reconeix una creació o el desenvolupament d'un concert, experiència de directe o espectacle musical, i  el Premi Alícia 2023 al projecte social, pensat per distingir aquelles persones o entitats per la seva tasca. A més, el seu autor, Arnau Tordera, figura com a finalista del Premi Alícia 2023  a l'autoria o composició d'una obra musical de qualsevol estil o gènere. 

"La gata perduda" va ser la protagonista del programa "Òpera prima" de TV3, que va fer el seguiment dels moments clau de la construcció d'aquesta òpera, i després es va poder veure tot l'espectacle al 33, amb motiu de la commemoració dels 175 anys del Gran Teatre del Liceu. 

La banda sonora del film "Un año, una noche"  

La banda sonora original del llargmetratge "Un año, una noche" d'Isaki Lacuesta, composta per Raül Refree, opta al Premi Alícia 2023 a la inter-disciplina, que reconeix la interacció de la música d'un artista o projecte amb altres disciplines artístiques o de creació. 

"Un año, una noche" d'Isaki Lacuesta és una coproducció internacional de Mr Fields and Friends, Bambú producciones, La Termita Films i Noodles production (Francia), amb la participació de TV3, Movistar+, TVE, amb el suport de l'ICAA, ICEC, Euroimages i la distribució de BTeam. 

A l'edició d'enguany dels Premis Alícia, l'Acadèmia col·laborarà en la commemoració del centenari del naixement d'Alícia de Larrocha  amb la projecció d'un teaser audiovisual sobre l'artista i la interpretació d'una obra a càrrec de la pianista  Sara Serrano.    

Anar al contingut