"El meu germà persegueix dinosaures", amb la participació de TV3, Premi David di Donatello a la millor pel·lícula jove

L'Acadèmia de Cinema Italià va premiar dissabte amb el premi David Giovani a la millor pel·lícula jove "El meu germà persegueix dinosaures", de Stefano Cipani, coproducció italoespanyola amb la participació de TV3. Va ser dins de la gala de lliurament de la 65a edició dels premis David di Donatello celebrada de manera virtual per la crisi del coronavirus.

El premi David Giovani és un premi cinematogràfic, establert el 8 de gener del 1997, concedit com a part dels premis David di Donatello i destinat a la millor pel·lícula votada, amb normativa específica, per un jurat de joves de secundària.

La 65a edició dels premis David di Donatello es va celebrar dissabte de manera virtual per causa de la crisi del coronavirus amb una retransmissió en prime time a través de la RAI.

"El meu germà persegueix dinosaures" (Itàlia/Espanya), amb participació catalana en la producció, està dirigida per Stefano Cipani i té per protagonistes Alessandro Gassmann, Isabella Ragonese i Rossy de Palma. Estrenada al setembre del 2019 a Itàlia, és una comèdia que es basa en el best-seller del mateix títol de Giacomo Mazzariol, "Mio fratello rincorre i dinosauri".

La pel·lícula explica la història d'en Jack, un nen que té un nou germà, en Gio, amb síndrome de Down. Ell l'espera il·lusionat pensant que serà un superheroi, i quan és un adolescent i ha d'anar a l'institut amaga la seva existència perquè se n'avergonyeix. Finalment en Gio enfortirà els llaços familiars i ajudarà en Jack a madurar i superar els seus prejudicis. L'actriu Rossy de Palma interpreta un dels papers principals del film, el de la tieta dels protagonistes.

"El meu germà persegueix dinosaures" ja va ser, a l'abril, la pel·lícula més votada entre les tres nominades del Premi del Públic Jove Europeu, organitzat per l'Acadèmia del Cinema Europeu, EFA.

El film de Stefano Cipani es va presentar a l'"Eventi speciali - Le giornate degli autori" del Festival Internacional de Cinema de Venècia 2019.

"El meu germà persegueix dinosaures"

Director: Stefano Cipani
Guionistes: Fabio Bonifaci, amb la col·laboració de Giacomo Mazzariol
Director de fotografia: Sergi Bartroli
Compositor: Lucas Vidal
Directora d'art: Ivana Giargulo
Muntador: Massimo Quaglia
Vestuari: Gemma Mascagni
Maquillatge: Francesca Lodoli
Perruqueria: Luca Pompozzi
So: Antonio Barba
Productors: Arturo Paglia, Isabella Cocuzza, Antonia Nava
Directors de producció: Mario Mazzaroto, Sandra Forn
Intèrprets: Alessandro Gassman, Isabella Ragonese, Rossy de Palma, Francesco Ghegi, Lorenzo Sisto, Arianna Becheroni, Roberto Nocchi, Ivan Sánchez, Pepa López, Gea Dall'Orto, Mariavittoria Dallasta, Edoardo Pagliai, Saul Nani, Gabriele Scopel. 

En Jack té quatre anys i dues germanes. Per fi, una tarda els seus pares li expliquen que tindrà un germanet i que serà molt especial. En Jack és molt feliç: per ell, "especial" vol dir "superheroi". Després se n'adona que realment és diferent dels altres, però que no té superpoders. De sobte, descobreix la paraula "Down".

"El meu germà persegueix dinosaures" és una producció de Neo Art Producciones (Espanya) i Paco Cinematografica S.R.L. (Itàlia), amb la participació de TV3 i el suport de la Generalitat de Catalunya (ICEC), 2019.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut