El Desconcert torna a reunir els oients d'iCat amb l'escena musical catalana a la Sala Apolo de Barcelona

La Sala Apolo de Barcelona acull aquest vespre la sisena edició de la festa d'aniversari d'iCat, El Desconcert, a partir de les 21.00.

Alguns dels principals exponents de l'escena musical catalana han format parelles del tot inesperades. En total, ompliran l'escenari 26 artistes per oferir 13 propostes diferents, com les de The Tyets i la Dharma, Scorpio i Yung Rovelló, Els Catarres amb Ladilla Russa o Lildami amb Sara Roy.

Xènia Casado i Berta Aroca, presentadores del programa d'iCat "Loft", condueixen l'espectacle, que es pot seguir en directe a l'FM de l'emissora i en vídeo streaming al web iCat.cat.Televisió de Catalunya també l'oferirà en diferit, en una data encara per determinar. A la vetllada hi han assistit la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà; la vicepresidenta de la CCMA, Àngels Ponsa; el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda; el director d'iCat, Carles Aledo; el director de TV3, Sigfrid Gras,i diversos diputats del Parlament de Catalunya, a més d'altres realitzadors, presentadors i directius de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya. 
  
El miler d'oients d'iCat guanyadors del sorteig d'entrades han començat gaudint de la cançó "Avui l'únic que vull", de Pau Vallvé, interpretada per Galgo Lento i Xicu. Aquesta actuació ha encetat tot el seguit de col·laboracions inesperades, que versionen altres artistes catalans i internacionals com Roba Estesa i Elane interpretant "All the things she said", de T.A.T.U.; Roserona i Socunbohemio interpretant "El encuentro", d'Alizzz i Amaia; Joan Miquel Oliver i Julieta endolcint la cançó del mateix cantant "Atlantis"; Edu Esteve i La'lba reversionant "Una vaina loca", de Fuego; Figa Flawas i Sabor de Gràcia donant un nou ritme a "Mussegu" del primer conjunt; Le Nais i Guineu amb una versió catalana de Bad Bunny i The Marias, "Un altre capvespre"; el duet de l'Scorpio i Yung Rovelló reversionant "Soc el Rovelló" del SX3; Blaumut i Dan Peralbo xiulant "Pa amb oli i sal" dels primers; Jordi Ganchitos i Good Jan amb la versió catalana de la cançó de l'estiu "Queda't", de Quevedo; Lildami i Sara Roy interpretant "Hey ya!", d'Outkast; Els Catarres i Ladilla Rusa units per fer la versió poligonera de "Jenifer"; i The Tyets i l'Elèctrica Dharma, com a gran final, en una extensa "Coti x coti".  
 
Tots hi actuaran amb el suport d'una banda formada per Gerard Cantero (baix), Toni Molina (bateria), Laia Alsina (guitarra) i Aleix Cansell (teclats). La direcció artística és de Pau Guillamet (Guillamino). 
 
Una hora abans del concert, Josep Martín, del programa "Independents", David Talleda i "Els experts" Albert Miralles, Roger Seró i Franc Lluís han presentat un programa previ que ha recollit les entrevistes i les sensacions dels artistes abans de pujar a l'escenari. 
 
 
El Desconcert Tour 
 
Aquest any, El Desconcert s'ha estès pel territori. Entre el febrer i l'abril, ha programat concerts de petit format de dos o més artistes a Terrassa, Girona, Tarragona i Lleida. Així, Flashy Ice Cream, Elane, Hereus del Beat, Sr. Chen i Jordi Ganchitos van muntar una nit urban a la Nova Jazz Cava de Terrassa; Joan Miquel Oliver i Julieta van unir els seus talents a La Mirona de Salt; Figa Flawas i Sabor de Gràcia van portar la festa rumbera al Local Colla Joves Xiquets de Valls, i Sexenni va tenir Ginestà com a convidat el 25 d'abril al Cafè del Teatre de Lleida.  
 
El cartell del Desconcert 2023 és de l'il·lustrador de Granada resident a Barcelona Asis Percales. 
 
 
Anar al contingut