"El Desconcert" d'iCat, presentat per Xènia Casado i Berta Aroca, se celebra a la Sala Apolo de Barcelona, demà, amb més d'una vintena d'artistes convidats 

Aquest dimarts 9 de maig, a les 21.00, la Sala Apolo de Barcelona acollirà la 6a edició de la festa d'aniversari d'iCat, "El Desconcert". Alguns dels principals exponents de l'escena musical catalana tornaran a trencar tots els esquemes i formaran parelles del tot inesperades. En total, pujaran a l'escenari 26 artistes per oferir 13 propostes diferents, com les de The Tyets i la Dharma, Scorpio i Yung Rovelló, Els Catarres amb Ladilla Russa o Lildami amb Sara Roy.

Aliances impossibles? Per què no? Aquest és el lema que va veure néixer, l'any 2016, El Desconcert, la festa anual d'iCat amb els seus oients i la màxima concentració de l'escena catalana més enllà d'estils, generacions i procedències. La sisena edició aquest dimarts, 9 de maig, a la Sala Apolo, reunirà a l'escenari 13 parelles (26 artistes) que, possiblement, no sabien que són parelles perfectes. O és que algú podia suposar que Manel i la P.A.W.N. Gang tenien coses a dir-se, tal com va passar el 2017?   

Si s'hagués de traduir en hashtags l'edició 2023, sortirien conceptes com "dosmileig", "so poligoner", "batussa rap", "folk LSD" i altres expressions estranyes que defineixen les línies mestres del que es podrà veure, sentir i escoltar aquest any: estrips generacionals, connexions emocionals intenses, sopars impossibles i parelles inesperadament felices, com la delicada associació entre Joan Miquel Oliver i Julieta, que ja van actuar al març a La Mirona de Salt; l'esperable gran moment entre Roserona i Socunbohemio o el salt temporal de The Tyets i la Companyia Elèctrica Dharma

El Desconcert es podrà escoltar en directe per l'emissora iCat i també es podrà veure per videostreaming a iCat.cat..TV3 ho emetrà en diferit en una data encara per determinar. Xènia Casado i Berta Aroca, presentadores del programa "Loft", que s'emet de dilluns a dijous, de 21:00 a 23:00, per aquesta emissora, seran les encarregades de conduir la celebració.  

El cartell 

Companyia Elèctrica Dharma vs The Tyets 
Els Catarres vs Ladilla Rusa 
Lildami vs Sara Roy 
Joan Miquel Oliver vs Julieta 
Blaumut vs Dan Peralbo 
Figa Flawas vs Sabor de Gràcia 
Edu Esteve vs Lal'Ba 
Scorpio vs Yung Rovelló 
Roba Estesa vs Elane 
Guineu vs Le Nais 
Roserona vs Socunbohemio 
Galgo Lento vs Xicu 
Jordi Ganchitos vs Good Jan 

Tots hi actuaran amb el suport d'una banda formada per Gerard Cantero (baix), Toni Molina (bateria), Laia Alsina (guitarra) i Aleix Cansell (teclats). La direcció artística és de Pau Guillamet (Guillamino). 

El Desconcert, les prèvies 

Aquest any, El Desconcert s'ha estès pel territori. Entre el febrer i l'abril, ha programat concerts de petit format de dos o més artistes a Terrassa, Girona, Tarragona i Lleida. Així, Flashy Ice Cream, Elane, Hereus del Beat, Sr. Chen i Jordi Ganchitos van muntar una nit urban a la Nova Jazz Cava de Terrassa; Joan Miquel Oliver i Julieta van unir els seus talents a La Mirona de Salt; Figa Flawas i Sabor de Gràcia van portar la festa rumbera al Local Colla Joves Xiquets de Valls, i Sexenni va tenir Ginestà com a convidat el 25 d'abril al Cafè del Teatre de Lleida.  

El cartell, d'Asis Percales 

El cartell del Desconcert 2023 és de l'il·lustrador de Granada resident a Barcelona Asis Percales. La seva obra combina personatges, criatures i elements de naturalesa diversa. S'inspira en l'estètica del tatuatge, el circ, la iconografia religiosa, la cultura popular, la publicitat i el còmic. Color, frescor i de vegades esperpent identifiquen la seva obra, que també passeja per l'extravagància i el grotesc. 

Una història d'èxit 

El Desconcert va néixer de forma gairebé improvisada la primavera del 2016, per celebrar els 10 anys d'iCat. Aquella nit d'abril va ser una sorpresa per a tothom veure més de 20 artistes catalans cantar versions en clau karaoke.

El 2017, El Desconcert celebrava el retorn d'iCat a la freqüència modulada, ja amb una data fixada i una proposta artística que tornava a desconcertar tothom: parelles impossibles que van generar molts plays a YouTube i col·laboracions sonades com la de Manel i P.A.W.N. Gang, un dels clàssics més celebrats. 

El 2018, El Desconcert va apostar pels plaers culpables i inconfessables, i va deixar imatges com Els Amics de les Arts cantant Rage Against The Machine en català.  

La quarta edició de la festa, el 2019, va fer retrocedir als artistes a l'any del seu naixement: Oques Grasses cantaven Cindy Lauper, i Judit Neddermann, Michael Jackson

El 2022 va propiciar el retorn postpandèmic i una edició molt celebrada, amb hits com el "Jo mai mai" hardcore de Ginestà i Joan Dausà, o el retorn més canalla de Los Manolos i un Baya Baye mai vist en un escenari com el de l'Apolo. 

#ElDesconcertiCat 

 

Anar al contingut