Cristina Puig
Cristina Puig
Dissabte, a les 22.10

El cap de Pediatria de l'Hospital Sant Joan de Déu, Juanjo García; el vicepresident del govern, Pere Aragonès, i el filòsof Josep Ramoneda, a "Preguntes freqüents"

Dissabte, a les 22.10, TV3 presenta una edició de "Preguntes freqüents" dedicada a seguir l'evolució del coronavirus en diferents àmbits. El programa, presentat per la periodista Cristina Puig, es preguntarà per què el coronavirus té  una afectació molt més baixa en els infants i com aquest fet podria ajudar a batallar contra la pandèmia. Ho explicarà el cap de Pediatria de l'Hospital Sant Joan de Déu, Juanjo García, que ha encarregat un estudi sobre aquesta vinculació. L'anàlisi dels efectes en l'economia es farà amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el debat sobre les restriccions en drets fonamentals, amb el filòsof Josep Ramoneda.

"Preguntes freqüents" també entrevistarà el físic Àlex Arenas, investigador de la Universitat Rovira i Virgili, per saber en quin punt de la corba epidemiològica de la Covid-19 ens trobem. Arenas fa servir les matemàtiques per predir epidèmies i ja va avisar del risc de saturació de les UCI. A més, per saber com està afectant el coronavirus des del punt de vista mental, participarà al programa el cap de Psiquiatria de l'Hospital de Sant Pau, Enric Álvarez. 

El programa de dissabte analitzarà les mesures econòmiques i la gestió de les conselleries socials de la crisi amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. També explicarà la proposta d'una renda mínima per combatre els efectes de la Covid-19 amb el doctor en Ciències Econòmiques i president de l'associació Xarxa Renda Bàsica, Daniel Raventós.

Un altre debat que ha obert la lluita contra el coronavirus és al voltant de les restriccions que pot implicar en els ciutadans i els seus drets essencials. L'experta en drets digitals Simona Levy exposarà quins perills amaga el control a partir dels telèfons mòbils. El programa també reflexionarà amb el filòsof Josep Ramoneda sobre les restriccions en drets fonamentals que els governs apliquen aprofitant-se del coronavirus.

Els periodistes convidats aquesta setmana seran Gemma Liñán i Rodolfo Irago.

També hi haurà l'actuació de Cris Juanico i les col·laboracions habituals de Pilar Rahola i Quico Sallés.

 

tv3.cat/preguntesfrequents

facebook.com/FAQSTV3

twitter.com/FAQSTV3

instagram.com/FAQSTV3

 

Anar al contingut