Daniel Fernández assegura que l'actitud de Mas complica la possibilitat d'arribar a acords a Madrid

En declaracions al programa "L'oracle", el secretari general adjunt del Grup Socialista al Congrés de Diputats, Daniel Fernández, ha criticat l'actitud del líder de CiU; també creu que la Generalitat participarà en la gestió dels aeroports

El secretari general adjunt del grup socialista al Congrés, Daniel Fernández, assegura que l'ambició personal del president de CiU, Artur Mas, complica la possibilitat d'arribar a acords a Madrid. En declaracions al programa "L'oracle" de Catalunya Ràdio, Fernández ha dit que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, és més receptiu: "En aquests moments, amb el senyor Mas, Convergència i Unió ha passat de l'ambició de país a l'ambició de partit i ha fet un últim pas, que és passar de l'ambició de partit a l'ambició de la persona". Durant la conversa que ha mantingut amb Xavier Graset, Fernández ha insistit que "això explica alguna de les coses que passen aquí, perquè si fos pel senyor Duran i Lleida, CiU tindria aquí un paper més rellevant i per a nosaltres, per al PSC, l'hi dic amb tota la claredat, no hi hauria cap problema, tot el contrari, perquè significaria també un paper que sense cap dubte seria positiu per a Catalunya". Tanmateix, el diputat socialista reitera que el seu grup parlamentari està obert a dialogar amb CiU.
En el seu pas per "L'oracle", Fernández també s'ha mostrat convençut que la Generalitat participarà en la gestió dels aeroports i que es complirà el compromís del president José Luis Rodríguez Zapatero: "És un compromís ferm –ha assegurat– una altra cosa és que això s'ha de concretar i s'ha de veure què és quan parlem de participació determinant i què és quan parlem de participació majoritària o minoritària, això encara no està tancat; del que no tinc cap dubte és la que la participació existirà per primera vegada".
Pel que fa a la retirada de les tropes de Kosovo, el parlamentari socialista creu que la ministra Carme Chacón ha actuat correctament i que aquesta decisió serà positiva per ella en el futur. Segons ha comentat, "si se'n ressenteix, serà en positiu", perquè la decisió s'ha pres "en coherència amb una política de defensa i exterior que, en aquest cas, s'explicita en el fet que Espanya no ha reconegut Kosovo com a estat independent i, en aquests moments, una part de la missió té més a veure amb la creació i l'enfortiment d'aquest protoestat que amb cap altra cosa".

Anar al contingut