Els metges del futur, al tercer capítol del "Som Revolució", amb Xantal Llavina
DIMARTS, A LES 23.50

Com seran els metges del futur, al tercer capítol del "Som revolució"

Dimarts, 16 d'agost, a les 23.50, TV3 emetrà el tercer capítol de la quarta temporada del "Som revolució", amb Xantal Llavina. El programa, titulat "Ja ens operen robots. Com seran els metges del futur?", reivindicarà l'alt nivell de recerca que hi ha a Catalunya en molts àmbits de coneixement.

En la tercera entrega del "Som revolució" d'aquesta temporada, Xantal Llavina coneix de prop centres d'investigació i conversa amb professionals de reconegut prestigi per construir un puzle que finalment acaba encaixant, tot confegint un retrat de la recerca científica que es fa avui a Catalunya. Un dels protagonistes del capítol és el pilot de motos i cotxes Nani Roma. La Xantal visita amb ell una unitat de robòtica de la Universitat Politècnica de Catalunya. La visita és especialment emotiva perquè es produeix dies abans que Roma, que està recuperant-se d'un càncer, entri al quiròfan per ser intervingut mitjançant una operació en què un robot quirúrgic tindrà un paper destacat. Llavina també conversa amb el doctor Roger Gomis a l'Institut de Recerca Biomèdica sobre els avenços que s'estan aconseguint en la investigació sobre el càncer.

D'altra banda, la Xantal visita el Sincrotró, una de les infraestructures tecnològiques més modernes que hi ha actualment a Catalunya, i que ha transformat la manera d'investigar la matèria gràcies a l'ús de la llum. A l'IRTA (Institut de Recerca  i Tecnologia Agroalimentàries) de Caldes de Montbui coneix de primera mà diversos experiments, entre els quals hi ha l'estudi d'una plaga que pateixen els pins, la regeneració d'aigües gràcies a l'ús d'algues o, fins i tot, l'estudi de com millorar l'alimentació i la salut dels conills de granja.

A Eurecat de Cerdanyola del Vallès descobreix projectes innovadors, com l'estudi de piles per a cotxes, la plastrònica (la integració de l'electrònica als materials plàstics) o el treball amb els anomenats robots cognitius. I també, amb la participació del cuiner Raül Balam, visita la seu d'Eurecat a Canet de Mar per veure com la tecnologia està revolucionant la manera de tractar i reciclar els productes tèxtils.

Aquest capítol compta també amb la participació del periodista especialitzat en ciència Daniel Arbós, la científica Judit Juanhuix, el doctor Manel Esteller i el físic Àlex Arenas. #SomRecerca

La quarta temporada

"Som revolució", en la nova temporada, mostra les cinc grans revolucions digitals que hi ha: la revolució sostenible i de canvi climàtic; la de connectivitat, hologrames i espai; la de talent digital i metavers; la d'educació digital, i la de recerca, amb els millors investigadors del país. Llavina visita 32 localitzacions catalanes diferents i compta amb la participació de 25 testimonis i experts de primer nivell que valoren les innovacions del futur a Catalunya. 

El programa, produït per TV3 i El Terrat, està dirigit per l'expert en documentals David Fernández de Castro. La periodista TIC Xantal Llavina, que ja fa sis temporades que realitza el "Revolució 4.0" a Catalunya Ràdio, exerceix de subdirectora i presentadora. La segona veu del programa és del també periodista de Catalunya Ràdio Quim Morales

La quarta temporada de "Som revolució" té el suport del Departament d'Educació, Eurecat, el Departament d'Acció Climàtica, l'Agència de Residus de Catalunya, el Departament de Polítiques Digitals, Monei, el Departament de Recerca i Universitats, el Departament d'Economia i Nuclio.  

Els pròxims capítols

23 d'agost: "L'estiu durarà quatre mesos a Catalunya el 2050"
30 d'agost: "El milionari mercat de terrenys al metavers"

tv3.cat/revolucio
catradio.cat/revolucio

#RevolucióTV3
#SomRecerca

facebook/revolucio4
twitter/revolucio4
instagram/revolucio4

Anar al contingut