Cinc pel·lícules, amb la participació de TV3, sumen 21 nominacions als Premis Goya

Aquest matí, l'Acadèmia del Cinema Espanyol ha anunciat els nominats en la 35a edició dels premis Goya. "Las niñas", "Sentimental", "No matarás", Los europeos" i "Uno para todos", cinc produccions amb la participació de TV3, sumen 21 nominacions en la llista de categories.

L'aposta per la diversitat de continguts del departament de ficció assoleix un gran èxit, un total de 21 nominacions als premis Goya. "És un any complicat pel cinema. Aquest reconeixement indica que la línia editorial del departament de ficció i coproduccions està en sintonia amb el públic, amb els acadèmics i la indústria", ha declarat cap de Ficció i Cinema de TV3, Oriol Sala-Patau.

La pel·lícula "Las niñas", una aposta pel cinema d'autor, dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina, opta a nou nominacions, entre les quals hi ha la de millor pel·lícula; millor direcció novella per a Pilar Palomero, és el seu debut; millor actriu de repartiment per a Natalia de Molina, o millor guió original, entre d'altres.

"Sentimental", la comèdia de Cesc Gay que adapta el seu èxit teatral "Els veïns de dalt", n'acumula cinc, en la categoria de millor pel·lícula; millor actor protagonista per a Javier Cámara; millor actor de repartiment per a Alberto San Juan; millor actriu revelació per a Griselda Siciliani, i millor guió adaptat.

El segon llargmetratge del cineasta manresà David Victori, "No matarás", un thriller protagonitzat per Mario Casas i la debutant Milena Smit, i "Los europeos", adaptació d'una novel·la d'èxit, dirigida per Víctor García León i protagonitzada per Raúl Arévalo, Juan Diego Botto, Stéphane Caillard, Carolina Lapausa, Boris Ruiz i Georgina Latre, sumen tres nominacions cada una.

I, finalment, el llargmetratge "Uno para todos", cinema social i educatiu, dirigit per David Ilundain, aconsegueix una nominació per a David Verdaguer com a millor protagonista.

"Seguirem treballant per mirar que el cinema en català també pugui tenir representació en properes edicions. Ens hagués agradat que títols com ara "L'ofrena" o "La vampira de Barcelona", totes elles en versió original catalana, s'haguessin fet un lloc en aquestes nominacions", ha afegit el cap de Ficció i Cinema.

L'anunci de les nominacions s'havia de fer la setmana passada, però va quedar ajornat per les conseqüències de la nevada a Madrid. Els encarregats d'anunciar els finalistes han estat l'actriu i cantant Ana Belén i l'actor i monologuista Dani Rovira.

155 pel·lícules han optat a premi en aquesta 35a edició: 82 de ficció, 72 documentals i una d'animació. La cerimònia d'entrega de premis es farà el 6 de març a Màlaga i el premi d'honor el rebrà l'actriu Ángela Molina.

NOMINACIONS GOYA 2021

MILLOR PEL·LÍCULA

"Las niñas"
"Sentimental"

MILLOR DIRECCIÓ NOVELLA

Pilar Palomero per "Las niñas"

MILLOR ACTOR PROTAGONISTA

Mario Casas per "No matarás"
Javier Cámara per "Sentimental"
David Verdaguer per "Uno para todos"

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT

Natalia de Molina per "Las niñas"

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT

Juan Diego Botto per "Los europeos"
Alberto San Juan per "Sentimental"

MILLOR ACTRIU REVELACIÓ

Milena Smit per "No matarás"
Griselda Siciliani per "Sentimental"

MILLOR ACTOR REVELACIÓ

Fernando Valdivieso per "No matarás"

MILLOR GUIÓ ORIGINAL

"Las niñas"

MILLOR GUIÓ ADAPTAT

"Los europeos"
"Sentimental"

MILLOR DIRECCIÓ DE FOTOGRAFIA

"Las niñas"

MILLOR MUNTATGE

"Las niñas"

MILLOR DIRECCIÓ ARTÍSTICA

"Las niñas"

MILLOR DISENY DE VESTUARI

"Las niñas"
"Los europeos"

MILLOR CANÇÓ ORIGINAL

"Las niñas"

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut