DILLUNS

Catalunya Ràdio estrena el podcast "Vinils", que rememora la dolça etapa analògica de la música

Des d'aquest dilluns, 17 de juliol, ja està disponible a l'app i al web de Catalunya Ràdio el nou podcast "Vinils", que consta de 10 capítols. El cantautor i escriptor Jaume Escala parla amb pintors, metges, models, músics o escriptors que en la seva infantesa o adolescència es van trobar el tocadiscs, un sistema de reproducció del so que es va imposar al mateix temps que la popularització de la música

El rock&roll, els "guateques", els viatges a Andorra o altres països per aconseguir la música preuada, el jazz o el naixement de les discoteques van marcar tota una generació que encara recorda, i fins i tot conserva, tots els objectes d'aquella època. "Vinils", amb Jaume Escala, és una oportunitat d'escoltar el testimoni de personalitats interessants que aleshores eren gent molt jove, adolescents en la majoria dels casos, que relaten la història de les seves vides a partir de la influència dels discos que els han marcat.  

Les cançons, els discos o els balls d'aquells àlbums, com també s'anomenen, van fer que els convidats del podcast s'enamoressin, ballessin i estimessin la música en moments cabdals de les seves vides. Ara que els vinils tornen a ser moda per diferents motius, com el disseny, l'estètica, la possibilitat d'escoltar peces inèdites o pirates o la inclusió de pòsters interiors, joves que també s'hi han rendit per curiositat podran descobrir la influència històrica dels tocadiscs, des dels equips de so portàtils fins als d'alta fidelitat. I és que els discos no només van ser clau per al desenvolupament de la música. La moda, les festes privades, les "boites" o discoteques o la figura dels DJ no haurien estat iguals. 

"Vinils" consta de 10 capítols amb una durada de 30 minuts: 

Moisés Sorolla 
El bateria de Los Rebeldes, Moisés Sorolla, recorda el primer disc que va comprar amb els seus diners.  

Carme Solé Vendrell 
La il·lustradora i escriptora Carme Solé Vendrell, Premi de Cultura 2019, té el primer record musical amb quatre anys.  

Christian Escribà 
El mestre pastisser Christian Escribà rememora els seus passejos amunt i avall pel carrer Tallers de Barcelona per trobar els seus discos preferits.  

Jordi Sierra i Fabra 
L'escriptor Jordi Sierra i Fabra recorda com la cançó "Twist and Shout" li va canviar la vida.  

Montserrat Fenech 
L'empresària Montserrat Fenech feia les troballes musicals a París.  

Frank Mercader 
El primer disc del músic d'estudi Frank Mercader va ser d'Elvis Presley.  

Josep Maria Argimon 
El metge Josep Maria Argimon es va introduir al món de la música gràcies al jazz i el flamenc.  

Míriam Victoria 
La música preferida de la model Míriam Victoria és la de ball dels anys vuitanta.  

Lluís Soler 
El director de teatre Lluís Soler explica totes les relíquies (algunes pirates) en forma de vinil.  

Oriol Serrano  
El distribuïdor de llibres Oriol Serrano encara recorda un dels millors concerts en directe que ha viscut, el de Duke Ellington. 

 

catradio.cat/vinils 

Anar al contingut