"L'incoronazione di Poppea" (Foto de David Ruano / Gran Teatre del Liceu)
"L'incoronazione di Poppea" (Foto de David Ruano / Gran Teatre del Liceu)
DIMECRES, A LES 18.45

Catalunya Música transmet per la UER "L'incoronazione di Poppea" del Liceu que dirigeix Jordi Savall

Aquest dimecres, 12 de juliol, a les 18.45, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona per transmetre, en directe, l'òpera "L'incoronazione di Poppea", de Claudio Monteverdi, amb les veus de Julie Fuchs, David Hansen, Magdalena Kožená i Xavier Sabata, dirigits pel mestre Jordi Savall al capdavant de la seva formació Le Concert des Nations. Els comentaris els faran Xavier Montagut i Judit Jordana, del programa "Directe a l'òpera". La transmissió arribarà, també en directe, a la RAI italiana i la ràdio pública de Polònia i, en diferit, a set emissores més a través de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), de la qual Catalunya Música és membre

"L'incoronazione di Poppea" és una de les tres òperes que es conserven de Claudio Monteverdi i la darrera que va compondre el músic de Cremona, un any abans de la seva mort el 1643. El títol barroc, amb llibret de Giovanni Francesco Busenello, té 381 anys de vida, però manté la seva descarada modernitat. Relata l'episodi històric de l'ascens de la cortesana Poppea al tron de la Roma imperial fent servir els seus dots seductors davant l'emperador Neró. És un retrat despietat sobre els mecanismes del poder i com obtenir-lo a través del sexe.

Al Liceu hi arriba amb la brillant producció immersiva del director teatral Calixto Bieito, un dels creadors més demandats en el món de l'òpera, que ha transformat aquesta història de poder, sexe i ambició en una mena de "reality show" de televisió. A l'escenari hi ha situat l'orquestra, encerclada per una passarel·la oval sobre la qual actuen els cantants, que hi arriben baixant per una escala que està envoltada per dues grades de públic. Al fons de l'escenari i als laterals hi ha pantalles led, en les quals, com si fossin selfies enregistrades amb el mòbil o stories de les xarxes socials, es pot veure l'interior dels personatges.

Aquest muntatge es va estrenar a l'Òpera de Zúric el 2018, i ara al coliseu de la Rambla repeteixen alguns dels cantants que ja hi van participar: la soprano Julie Fuchs (Poppea) i el contratenor David Hansen (Nerone), als quals s'han sumat la mezzosporano Magdalena Kožená (Ottavia) i el contratenor Xavier Sabata (Ottone). Els dirigirà el mestre igualadí Jordi Savall, que durà la batuta de la seva formació Le Concert des Nations, especialitzada a interpretar música antiga amb criteris històrics. 

Durant la transmissió, l'equip del programa "Directe a l'òpera" entrevistarà Julie Fuchs i es podran sentir les reflexions de Calixto Bieito i Jordi Savall, dues figures internacionals que treballen per primera vegada plegats.

La transmissió de "L'incoronazione di Poppea" d'aquest dimecres estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

 

catmusica.cat
twitter/catalunyamusica
instagram/Catalunyamusica
facebook/catalunyamusica

Anar al contingut