Sagrada Família, el repte de Gaudí
El concert de dilluns serà a la Basílica de la Sagrada Família
DILLUNS

Catalunya Música transmet en directe el concert de l'Orfeó Català i l'Orquestra Filharmònica de Berlín, des de la Sagrada Família

Aquest dilluns, 1 de maig, a les 10.55, Catalunya Música connectarà amb la basílica de la Sagrada Família per transmetre el concert de l'Orfeó Català i la Filharmònica de Berlín, dirigida pel seu titular, Kirill Petrenko, que, amb els solistes vocals Louise Alder, Wiebke Lehmkuhl, Mauro Peter i Kresimir Strazanac, interpretaran la "Missa de la Coronació", KV 317, en Do, de W. A. Mozart, a més de l'"Ave Verum corpus" KV 618 i l'"Exsultate jubilate" KV 165 del compositor austríac, i "Gebet für die Ukraine" (Pregària per Ucraïna), de Valentin Silvestrov, i el "Rèquiem per a orquestra de corda", de Tōru Takemitsu. Els comentaris de la transmissió els farà Olga Cardús 

Aquest concert forma part de la commemoració anual amb què la Filharmònica de Berlín celebra la seva fundació i és el tercer dels quatre concerts que formen part de la gira de concerts de primavera que l'Orfeó Català i la Filharmònica de Berlín estan oferint aquests dies per Europa. A més de ser transmès per Catalunya Música, també l'oferiran en directe la Ràdio del Sud-oest d'Alemanya (Stuttgart) i la Ràdio de Letònia, i, en diferit, set emissores més.  

Aquesta serà la segona vegada que l'Orfeó Català actuarà amb la prestigiosa orquestra alemanya, que està considerada una de les millors formacions del món, i la primera vegada que cantarà sota la batuta de Kirill Petrenko, que n'és el director titular. L'Orfeó va actuar per primera vegada amb la Filharmònica de Berlín l'any 2013 al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Simon Rattle.  

El concert d'aquest 1 de maig a la Sagrada Família forma part de la commemoració anual amb què la Filharmònica de Berlín celebra la seva fundació, ja que va néixer l'1 de maig del 1882, just el mateix any en què es va iniciar el projecte de la Sagrada Família. Aquest concert és el tercer dels quatre que formen part de la gira de concerts de primavera que l'Orfeó Català i la prestigiosa orquestra berlinesa estan oferint aquests dies per Europa i que significa el retorn de l'Orfeó als escenaris internacionals.  
 
La gira va començar el 27 i el 28 d'abril, on han actuat a la Philharmonie de Berlín, l'1 de maig seran a Barcelona i el 3 de maig els portarà a actuar a l'Auditori Nacional de Madrid. Es tracta d'una gira de concerts històrica per a l'Orfeó Català i és fruit de l'esforç d'internacionalització dels seus cors i del treball de Simon Halsey, ambaixador dels cors del Palau, amb l'objectiu d'establir lligams amb les orquestres més destacades i directors internacionals.  

A tots quatre concerts interpretaran una de les composicions religioses més apreciades, elaborades i lluminoses de W. A. Mozart: la "Missa de la Coronació" en Do, KV 317, on el cor té el protagonisme en tot moment. A més, al concert de la Sagrada Família de l'1 de maig també hi interpretaran la Simfonia n. 25, KV 183, l'"Ave Verum corpus" KV 618 i l'"Exsultate jubilate" KV 165 del compositor austríac i dues obres contemporànies: "Gebet für die Ukraine" (Pregària per Ucraïna), del compositor ucraïnès Valentin Silvestrov (1937), i el "Rèquiem per a orquestra de corda", de Tōru Takemitsu.  

La transmissió estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

catmusica.cat
catradio.cat/catalunya-musica/concerts
twitter/catalunyamusica
instagram/Catalunyamusica
facebook/catalunyamusica

Anar al contingut