Catalunya Música ofereix diumenge el concert de l'OBC a l'Auditori dedicat a la música contemporània

Aquest diumenge, Catalunya Música transmet des de L'Auditori de Barcelona el concert de música contemporània que faran la soprano Young-Hee Kim i l'OBC. Interpretaran peces d'Arvo Pärt, Alban Berg, Ramon Humet, George Benjamin i John Adams

Aquest diumenge, 29 de març, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per oferir la transmissió del concert de música contemporània que faran la soprano Young-Hee Kim i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'OBC, dirigits per Rubén Gimeno. Interpretaran les obres Cantus in memory of Benjamin Britten, d'Arvo Pärt; Die Nachtigall, d'Alban Berg; Escenas de pájaros, de Ramon Humet; A mind of winter, de George Benjamin, i Harmonielehre, de John Adams. Els comentaris els faran Joan Vives i el compositor Jesús Rodríguez Picó.
El concert d'aquest cap de setmana proposa obres de cinc compositors de gran prestigi de l'època actual. Nascut el 1935, el compositor estonià Arvo Pärt és un músic inclassificable. Ha escrit obres de diversos estils musicals, com ara el serialisme, el puntillisme i la música aleatòria, i actualment és un dels compositors estonians més respectats de l'avantguarda musical.
El compositor Alban Berg, alumne i amic d'Arnold Schönberg, va ser el membre més il·lustre de l'escola de Viena i va explotar al màxim la tècnica dodecafònica creada per Schönberg.
Pel que fa a Ramon Humet, va néixer a Barcelona l'any 1968 i ha estat alumne de Jonathan Harvey i de l'IRCAM de París. Des que va aconseguir el Premi SGAE per a Joves Compositors el 1997, aquest compositor català ha estat reconegut amb nombrosos premis de composició.
Nascut el 1960, el compositor anglès George Benjamin va ser alumne d'Olivier Messiaen i va arribar a ser un dels seus alumnes predilectes. Des dels anys 80 que rep nombrosos encàrrecs d'obres noves que han estat premiades amb un bon nombre de guardons.
Finalment, John Adams és un dels compositors americans més admirats i més interpretats arreu del món. A més a més, durant els últims anys ell mateix dirigeix la interpretació de les seves obres orquestrals, fet que l'ha portat a combinar la composició amb la direcció musical.

Anar al contingut