Orquestra Simfònica de Viena (Foto de Stefan Olah)
Orquestra Simfònica de Viena (Foto de Stefan Olah)

Catalunya Música dedica una setmana temàtica a quatre grans orquestres

Catalunya Música engega el 8 de maig una setmana especial centrada en grans orquestres europees que darrerament han actuat en escenaris catalans

De dilluns a dijous, a les 20.00, a l'espai "Els concerts", Eulàlia Benito i Ardèvol presentarà quatre concerts enregistrats per l'emissora a L'Auditori de Barcelona o al Palau de la Música Catalana i protagonitzats per quatre orquestres aplaudides pel públic català: la Simfònica de Viena, la Simfònica del Vallès, la Franz Schubert Filharmonia i la Simfònica de la Ràdio de Baviera.
 
Amb aquestes formacions, dirigides per Andrés Orozco-Estrada, Andrés Salado, Tomàs Grau i Iván Fischer, es farà un recorregut per pàgines orquestrals significatives de compositors que han dedicat gran part de la seva producció a l'orquestra.
 
La setmana temàtica arrencarà dilluns amb una de les institucions musicals més respectades d'Europa, la Simfònica de Viena, que interpretarà dues partitures extraordinàries de Beethoven: el Concert per a violí, op. 61, amb la violinista Vilde Frang, i la Simfonia n. 7, op. 92.
 
Dimarts, la Simfònica del Vallès presentarà un seductor programa de ritmes hipnòtics i trencadors, amb obres de colors llatinoamericans de Navarro, Oscher i Revueltas i amb el "Bolero" de Ravel.
 
El concert de dimecres anirà a càrrec d'una altra formació catalana, la Franz Schubert Filharmonia, que ens oferirà el Concert per a piano n. 21, KV 467 de Mozart, amb el pianista Javier Perianes, i la Simfonia n. 4 ''Italiana'', op. 90 de Mendelssohn.
 
I dijous completarem la setmana temàtica amb el concert que l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera va fer el novembre passat al Palau de la Música Catalana amb la Simfonia n. 5 de Mahler com a obra central del programa.
 
Tots els concerts que s'oferiran durant aquesta setmana temàtica estaran disponibles durant un mes al web de Catalunya Música.
 
Anar al contingut