Àlex Gorina, distingit per la Mostra de Cinema de Lleida per la seva trajectòria professional

El crític de cinema de Catalunya Ràdio Àlex Gorina ha estat distingit per la seva trajectòria professional amb el premi Ángel Fernández Santos, que atorga la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida.

L'acte de lliurament de la quarta edició del premi Ángel Fernández Santos se celebrarà el pròxim 11 d'abril, coincidint amb la cerimònia inaugural de la mostra lleidatana. El guardó reconeix la dedicació de Gorina al setè art i la difusió que n'ha fet a través de programes de ràdio, televisió i premsa durant la seva carrera.
Gorina és crític i comentarista de cinema. Va néixer el 7 de desembre de 1952 a Barcelona, és llicenciat en Filosofia i Lletres per la UAB i ha estat vinculat gairebé des del començament a Catalunya Ràdio, on fa d'expert cinematogràfic i dirigeix i presenta "La finestra indiscreta".
Des de fa anys, segueix els festivals de cinema de Canes, Berlín, Sant Sebastià i Sitges, i des del 1984 posa veu a "La nit dels Oscars" de Catalunya Ràdio. Als estius, també ha realitzat els programes "Més enllà de mitjanit" i "Germans de sang" i, a més, ha col·laborat amb les emissores Catalunya Música i Catalunya Cultura.
Durant cinc anys va ser el director del Festival Internacional de Cinema de Sitges, on també va treballar de subdirector, de cap de premsa i de protocol. Va col·laborar a Televisió de Catalunya en l'informatiu "Cinema" i "Cinema 100", juntament amb Jaume Figueras, i al programa "Com a casa", amb M. Pau Huguet. Del seu pas per la televisió, en destaquen també dos espais propis: "Klaatu Barada Niktó" i "Nous clàssics", que es van emetre pel Canal 33
Anar al contingut