3Cat guardonada en els premis Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet

El guardó de Televisió se l'ha emportat el programa "Carros de Foc, la travessa dels refugis", elaborat per Jordi Cadena i emès per la plataforma digital 3Cat el 21 d'agost de 2023. El programa endinsa l'espectador, a través del testimoni dels i de les guardes de refugis del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en la història, el present i les particularitats d'una de les rutes de muntanya de recorregut circular més prestigioses i consolidades del Pirineu. 
 
El guardó de Ràdio ha recaigut en el programa especial "Falles de Durro", realitzat per Marta Romagosa dins l'espai "Catalunya al Dia" i emès el 16 de juny de 2023 per Catalunya Ràdio. Des de l'ermita de Sant Quirc de Durro, a la Vall de Boí, la periodista explica el desenvolupament d'aquesta festa del foc, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El programa se centra en la història d'aquesta tradició i explica els atractius del municipi, amb entrevistes a molts dels personatges implicats. 

El Premi "Pica d'Estats" és una de les iniciatives més reputades i prestigioses del Patronat de Turisme destinades a donar visibilitat a la realitat de l'oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida. D'una banda, el guardó s'ha consolidat com un element clau per promocionar, difondre i aportar prestigi i reconeixement al patrimoni natural, paisatgístic, cultural, històric i gastronòmic de les comarques lleidatanes. De l'altra, suposa una iniciativa de primer nivell i d'abast internacional per reconèixer l'excel·lència dels treballs periodístics de qualitat que posen en valor aquest patrimoni natural i cultural. 

Anar al contingut