Washington

Washington reclama a Wikileaks 15.000 documents classificats que té i encara no ha difós

El Pentàgon exigeix a Wikileaks, un web independent que filtra documents classificats, que retorni tota la informació classificada que té en el seu poder i que encara no ha difós. Els responsables del web asseguren que tenen 15.000 documents que encara no han revelat i que, pel govern dels Estats Units, podrien perjudicar la seguretat nacional. El govern d'Obama va ser molt crític amb la web quan ara fa uns dies va revelar documents secrets que acusaven el Pakistan de col·laborar amb la insurgència afganesa al mateix temps que rebia diners de Washington per combatre-la.

Actualitzat
Els responsables de Wikileaks asseguren que disposen de més de 15.000 documents que no s'han publicat per protegir les fonts i les vides de persones implicades en els informes. Ara el Pentàgon els exigeix que retornin els informes i també que esborrin del seu web, dels seus ordinadors i dels seus arxius tots els documents secrets de què disposen.

Les exigències del Pentàgon arriben només uns dies després que Wikileaks provoqués una encesa polèmica amb la filtració de 90.000 informes secrets sobre la guerra de l'Afganistan que assenyalaven que, mentre rebien diners dels Estats Units per lluitar contra els talibans afganesos, els serveis secrets pakistanesos estaven col·laborant amb la insurgència afganesa.

Wikileaks és un web independent, sense publicitat ni ajudes públiques, que publica informes anònims i documents filtrats, preservant l'anonimat dels informants. Va aparèixer a la xarxa el desembre del 2006 de la mà de l'activista australià Julian Assange i des d'aleshores la seva base de dades ha acumulat 1,2 milions de documents.
Anar al contingut