Tarragona

Ascó I torna a connectar-se a la xarxa després d'acabar la recàrrega de combustible

La central nuclear Ascó I s'ha reconnectat a la xarxa elèctrica després de finalitzar les tasques de la vintena recàrrega de combustible, que suposa el començament d'un nou cicle d'operació de generació d'energia elèctrica de 18 mesos, segons ha informat en un comunicat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II. La recàrrega va començar el 24 de maig amb la desconnexió de la central de la xarxa. En aquest període s'han executat amb resultats satisfactoris les més de 9.000 ordres de treball definides al programa.

Actualitzat
Entre les intervencions fetes durant aquesta recàrrega de combustible destaquen com a més significatives les inspeccions periòdiques de la turbina d'alta pressió, els generadors de vapor i els dièsel i també la substitució del motor de l'alternador.
Durant la recàrrega es van canviar 73 dels 157 elements combustibles del nucli del reactor que permetran un nou cicle d'operació i generació elèctrica de 18 mesos.

Per poder fer totes les inspeccions, tasques de manteniment preventiu i correctiu i altres intervencions previstes ha calgut dotar la planta de personal addicional. En total, han intervingut en les tasques gairebé 1.000 persones, més de la meitat de la província de Tarragona i una part significativa dels municipis pròxims a la central.
Anar al contingut