Madrid

Zapatero busca un acostament indispensable amb Chaves per tancar el finançament autonòmic

El finançament autonòmic s'ha convertit en la màxima prioritat del president espanyol en aquesta recta final d'any. Els seus esforços han quedat palesos en les dues reunions, celebrades aquest dissabte en total discreció a La Moncloa, que Zapatero i el seu equip econòmic han mantingut amb el president català, primer, i amb l'andalús, després. En la cita amb José Montilla han avançat en el model, diuen fonts oficials, però l'acord encara haurà d'esperar a pròxims contactes la setmana entrant. En la reunió amb Manuel Chaves hi ha hagut "un acostament important de posicions". Diverses fonts asseguren que sense el suport d'Andalusia no hi haurà acord sobre finançament autonòmic.

Actualitzat
Els presidents del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, s'han reunit prop de dues hores a La Moncloa aquest dissabte a la tarda amb les qüestions del nou model de finançament autonòmic i del deute històric sobre la taula. Una trobada que ha estat qualificada pel portaveu del govern andalús, Enrique Cervera, de "bastant positiva".

Zapatero i Chaves han avançat en les negociacions en matèria de finançament autonòmic i esperen que "els pròxims dies o setmanes pugui haver-hi un acord". En bon camí també van les converses pel cobrament per part d'Andalusia del que recull la Disposició Addicional Segona de l'Estatut d'aquesta comunitat, el que ells anomenen deute històric.

La reunió de Zapatero i Chaves s'ha produït el mateix dia en què el president del govern i el de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, han mantingut un dinar de feina, també a La Moncloa, amb els seus equips econòmics i que ha servit per donar una empenta política a la negociació del finançament. La trobada, però, ha acabat sense acord però amb la voluntat de seguir negociant amb l'horitzó del 31 de desembre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut