Barcelona

Castells no dóna per fet el suport del PSC als pressupostos de Zapatero

El conseller d'Economia, Antoni Castells, planta cara a la direcció del PSC pel seu suport als pressupostos de Zapatero. A una setmana per la votació dels pressupostos de l'Estat a Madrid, Castells ha advertit que no cal que comptin amb ell per certificar una decisió ja presa. I és que pel conseller d'Economia, els 25 diputats socialistes catalans han d'estar, primer, al servei de Catalunya i al costat del govern. Per Castells si no hi ha finançament per a Catalunya no és lògic que es votin aquests pressupostos, tal com també sostenen CiU, ERC i IC-V.

Actualitzat
Castells exigeix als seus que sigui l'executiva del partit qui decideixi si els 25 diputats del PSC al Congrés han de votar a favor o en contra dels comptes de l'Estat. Pel conseller aquesta no ha de ser en cap cas una decisió unilateral d'uns quants dirigents del PSC. Després que dirigents del PSC com José Zaragoza o la ministra Carme Chacón hagin donat per fet l'aval a Zapatero, Castells ha advertit que no cal que comptin amb ell per certificar una decisió ja presa.

Això arriba a només una setmana per la votació dels pressupostos de l'Estat a Madrid, i mentre Castells continua prioritzant les negociacions amb el ministre Solbes per tancar un acord de finançament abans de final d'any. Fonts de Presidència de la Generalitat asseguren que a hores d'ara continuen sense agradar les propostes de finançament.

No sense finançament


Per tot plegat, Antoni Castells defensarà dilluns a l'executiva dels socialistes catalans que els diputats al Congrés han de fer valer la seva força. Això vol dir que si no hi ha finançament per a Catalunya, segons Castells no és lògic que es votin aquests pressupostos. De fet això és el que demanen CiU, ERC i IC-V al PSC. Dins dels socialistes, però, hi ha el convenciment que finalment Solbes o Zapatero donaran un motiu per poder salvar la situació.
Anar al contingut