Madrid

Comença el pla del govern espanyol d'ajudes a la banca per fer front a la crisi

Aquest dijous ha començat el pla del govern espanyol d'ajudes a la banca. El Tresor Públic ha posat a subhasta fins a 5.000 milions d'euros per comprar actius de màxima qualitat a les entitats financeres que ho demanin. L'objectiu és que, d'aquesta manera, s'estimuli la concessió de crèdits a empreses i famílies. El govern de Madrid insisteix que els noms dels bancs que s'hi acullin no se sabrà fins d'aquí a un temps per no afectar els mercats. L'onze de desembre hi haurà una segona subhasta de 5.000 milions d'euros més.

Actualitzat
El govern espanyol no els donarà directament els diners sinó que ho farà a través del Tresor Públic i es compraran actius "de qualitat" de les entitats financeres. I aquesta compra es farà a través d'una subhasta. La primera se celebra avui per un import de 5.000 milions d'euros. 

Hi haurà una segona subhasta l'11 de desembre i d'altres més endavant, fins a un màxim de 50.000 milions d'euros, el límit marcat per l'executiu Zapatero. Els actius tenen un termini de venciment de dos anys i els hauran de recomprar els bancs i caixes. 

No coneixerem, però, quines són les entitats que vendran els seus actius al Tresor Públic. Serà el vicepresident econòmic qui, cada quatre mesos, informarà al Congrés sobre les entitats demandants. Pedro Solbes assegura no entendre l'interès per conèixer avui mateix quins bancs i caixes van a la subhasta. Creu que aquesta informació podria comportar certs riscos i per això prefereix donar-la amb retard.
Anar al contingut