Madrid

Zapatero i Montilla volen un acord de finançament abans de final d'any

Reunió secreta entre José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla, aquest dimecres a la tarda, a Madrid. Aprofitant que Montilla era a la capital espanyola, els dos presidents s'han reunit a La Moncloa per intentar accelerar les negociacions del nou model de finançament. Segons fonts del palau de La Moncloa, Zapatero i Montilla han constatat la voluntat comuna que hi hagi un acord abans que acabi l'any.

Actualitzat

És una conversa significativa, perquè durant els últims dies el govern estatal ha insinuat que es podria allargar la negociació més enllà del 2008, possibilitat que el PSC ja ha qualificat d'innacceptable. S'està apunt de complir l'últim termini de tres mesos pactat entre la vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, i el conseller Joan Saura per tancar l'acord.

Aquest dimecres, aprofitant que Montilla era a Madrid per lliurar el premi Blanquerna a l'empresària Esther Koplowitz, s'ha reunit amb Zapatero a La Moncloa, on han acordat accelerar les negociacions. En aquest context, el president Montilla continuarà parlant sobre finançament aquest dijous, amb el president extremeny Guillermo Fernández Vara, un dels dirigents del PSOE més contraris a la reforma del model i més concretament a les tesis de la Generalitat.

A banda del nou model de finançament per a Catalunya, Zapatero i Montilla també han parlat sobre la crisi econòmica i les mesures que Zapatero va anunciar dilluns passat per impulsar la creació d'ocupació i per ajudar les famílies a pagar les hipoteques. A més, tots dos s'han felicitat pel fet que Barcelona tindrà la seu de la Unió pel Mediterrani.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut