Imatge d'arxiu de la infanta Cristina de Borbó.
Imatge d'arxiu de la infanta Cristina de Borbó.
Palma

El jutge degà de Palma autoritza que la infanta Cristina arribi al jutjat en cotxe

El jutge degà ha autoritzat que la filla del rei accedeixi en cotxe als jutjats. Argumenta que és "per estrictes raons de seguretat". La vicepresidenta del govern espanyol ha demanat "respecte" a la presumpció d'innocència de la infanta fins que "no hi hagi una sentència que digui el contrari".

RedaccióActualitzat

El jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, ha autoritzat avui que la infanta Cristina accedeixi en cotxe als jutjats, "per estrictes raons de seguretat", quan el dissabte de la setmana que ve, 8 de febrer, vagi a declarar com a imputada pel "cas Nóos" davant el jutge Castro.

El jutge degà de Palma ha atès la recomanació de la Policia Nacional en el seu pla de seguretat, que ho planteja com a "absolutament recomanable i estrictament necessari, per garantir un nivell de seguretat adequat".

El més probable, per tant, és que Cristina de Borbó no baixarà a peu la rampa d'accés a la porta del darrere dels jutjats de la Via Alemanya de Palma, a diferència del que va fer el seu marit, Iñaki Urdangarin, en les dues declaracions davant el jutge Castro, el febrer del 2012 i del 2013. La infanta està imputada per presumptes delictes fiscals i de blanqueig de capitals.

Santamaria demana "respecte" per la presumpció d'innocència

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat aquest divendres "respecte" a la presumpció d'innocència de la infanta fins que "no hi hagi una sentència que digui el contrari". En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Sáenz de Santamaría no ha volgut valorar "les decisions" del jutge Castro sobre l'arribada de la filla del rei als jutjats de Palma.

Anar al contingut