Fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda.
Fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda.
Santa Perpètua de Mogoda

Els treballadors de Santa Perpètua de Mogoda rebutgen l'ERO de Panrico per 217 vots a dos

Rebuig majoritari dels treballadors de la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda al preacord entre la direcció i el sindicat UGT. Aquest preacord preveia l'acomiadament d'uns 200 treballadors de la planta i una rebaixa salarial del 18%. Dels 219 treballadors que han anat a les urnes, 217 han votat que "no" i dos que "sí".

RedaccióActualitzat

No rotund dels treballadors de Panrico de la planta de Santa Perpètua de Mogoda al preacord sobre l'expedient de regulació d'ocupació a què van arribar la UGT i la direcció, amb l'oposició de Comissions Obreres. Finalitzada ja la votació del cap de setmana i d'aquest dilluns matí, Miguel Ángel Rodríguez de Comissions Obreres n'ha exposat el resultat: Dels 219 treballadors que han anat a les urnes, 217 han votat que "no" i dos que "sí".

Aquest preacord preveia l'acomiadament d'uns 200 treballadors dels 351 de la planta de Santa Perpètua i una rebaixa salarial del 18%.

Aquests resultats podrien capgirar el sentit de la votació en el conjunt de fàbriques del grup a Espanya, on el "sí" ha guanyat per una setantena de vots, sempre i quan l'empresa reconegui la votació d'aquest diumenge i dilluns, cosa que per ara no fa. I és que la direcció de Panrico ha emès un comunicat en què considera que el preacord per la viabilitat de la firma ha estat ratificat. Els vots dels treballadors catalans els considera abstencions, ja que no s'han fet en els terminis legals. L'assemblea s'havia de celebrar aquest dissabte però els sindicats van acordar ajornar-la un dia i dividir les votacions entre diumenge i dilluns perquè tothom pogués votar.

La plantilla de Santa Perpètua acumula cinc setmanes de protestes i de bloqueig de la fàbrica, després que el 12 d'octubre van acordar una vaga amb caràcter indefinit. Aquest diumenge s'han manifestat pel centre de Sabadell per fer públic el seu malestar i han rebut el suport d'altres treballadors de la ciutat amenaçats per EROs.

El preacord inclou un màxim de 745 acomiadaments i una reducció salarial d'entre un 15% i un 18%. A més, preveu una rebaixa del preu de venda dels productes de Panrico al voltant d'un 25% per ser més competitius amb altres productes similars del mercat. L'empresa dóna feina a 1.767 persones a tot l'estat espanyol.

Anar al contingut