San Sebastià

Arrenca el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià amb la gala inaugural del Kursaal

La 61a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià ha arrencat amb la gala inaugural del Kursaal. Durant nou dies, la ciutat es podrà veure en pantalla gran i 13 pel·lícules lluitaran pel màxim guardó, la Concha d'Or.

RedaccióActualitzat
La 61a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià ha arrencat amb la gala inaugural del Kursaal que presentaran els actors Cayetana Guillén Cuervo i Unax Ugalde. Durant nou dies, la capital donostiarra serà testimoni de la lluita pel màxim guardó, la Conxa d'Or, que mantindran 13 pel·lícules. Entre els nous treballs, en destaquen els d'Atom Egoyan, David Trueba, Roger Michell i Denis Villeneuve entre altres.

Les 13 cintes participaran en la Secció Oficial a més de tres treballs que ho faran fora de concurs: "Las brujas de Zugarramurdi", d'Alex de la Iglesia, "Futbolín", de Juan José Campanella - la pel·lícula d'animació que ha obert el certàmen - i "El extraordinario viaje de T.S. Spivet", de Jean-Pierre Jeunet, que es projectarà en la cloenda.

Els títols que competiran al "Zinemaldia 2013" són "Caníbal", "Club Sandwich", "Devil's Knot", "Enemy", "For Those Who Can Tell No Tales", "La Herida", "Mon âme par toi guérie", "October November", "Pelo malo", "Quai d'Orsay", "The Railway Man",  "Vivir es fácil con los ojos cerrados" y "Le Week-end".

El certamen homenatjarà Carmen Maura pel conjunt de la seva trajectòria amb el Premi Donostia. L'actriu rebrà el guardó durant la presentació de l'últim film en el qual ha participat, "Las brujas de Zugarramurdi".

Enguany, el festival també acull una exposició que inclou més de 300 curts domèstics de menys d'un minut de durada, que han enviat centenars de ciutadans participants en una convocatòria realitzada per Gas Natural Fenosa. La mostra s'exhibeix a l'espai instal·lat a la plaça Okendo de Sant Sebastià.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut