Campament de l'ACNUR al nord de l'Iraq.
Els campaments d'ACNUR amb refugiats sirians s'amunteguen al nord de l'Iraq. (Foto: EFE)
Ginebra

L'ONU denuncia que ja s'ha superat la xifra de 2 milions de refugiats sirians

Més de dos milions de persones han fugit de Síria des del començament de la guerra, segons l'agència de l'ONU per als refugiats -ACNUR-. La majoria d'aquestes persones s'han traslladat als països veïns. Des de Brussel·les, la comissària d'Ajuda Humanitària adverteix que aquesta xifra augmentarà i que la violència al territori sirià és cada vegada "més ferotge, brutal i inhumana".

RedaccióActualitzat
L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats -ACNUR- ha comunicat que ja s'ha superat la xifra de 2 milions de refugiats que han abandonat Síria des del començament de la guerra i que el nombre de desplaçats interns és de més de 4 milions. L'agència de l'ONU explica que unes 5.000 persones entren cada dia als països veïns de Síria.

En aquest context, l'Alt Comissionat de l'ONU per als refugiats, Antonio Guterres, ha afirmat que Síria s'ha convertit en la gran tragèdia d'aquest segle i en una calamitat humanitària amb un desplaçament de població sense paral·lelismes en la història recent. Ministres de l'Iraq, Jordània, el Líban i Turquia, els països que acullen una quantitat més elevada de refugiats, es reuniran aquest dimecres amb representants de l'ACNUR a Ginebra per analitzar com aconseguir que augmenti l'ajuda internacional.

La comissària europea d'Ajuda Humanitària, Kristalina Georgieva, ha alertat que la violència a Síria és cada cop "més ferotge, brutal i inhumana", i ha vaticinat que "l'onada de refugiats continuarà augmentant" més enllà dels dos milions. La comissària ha fet una crida "urgent" perquè s'arribi a una solució política a la crisi del país.
Anar al contingut