L'extresorer del PP Luis Bárcenas arribant a l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu.
L'extresorer del PP Luis Bárcenas arribant a l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El PP lliura a l'Audiència Nacional els ordinadors de Luis Bárcenas

La informació que contenen aquests ordinadors serà extreta la setmana que ve en presència de les parts personades en la causa i se sotmetrà a una anàlisi pericial de comparació amb el contingut del llapis de memòria que Bárcenas va lliurar al jutge en la seva última declaració.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular ha entregat a l'Audiència Nacional els dos ordinadors portàtils de l'extresorer Luis Bárcenas, requerits pel jutge Pablo Ruz per comprovar si el seu contingut coincideix amb les anotacions comptables de la presumpta caixa B del partit. La informació que contenen aquests ordinadors serà extreta la setmana que ve en presència de les parts personades en la causa i se sotmetrà a una anàlisi pericial de comparació amb el contingut del llapis de memòria que Bárcenas va lliurar al jutge en la seva última declaració. Ruz creu que, en els ordinadors que ha lliurat el PP, podria haver-hi els "arxius primigenis" dels entregats per Bárcenas en el llapis de memòria.

Al març, Bárcenas va acudir a la comissaria de policia del barri de Salamanca de Madrid per presentar una denúncia contra el PP i, concretament, contra Alberto Durán, per entrar sense permís al seu despatx, a la seu del carrer Génova, i haver-li "robat" dos ordinadors. Una jutgessa de Madrid va arxivar la denúncia en creure que, contràriament al que deia l'extresorer, no hi va haver "robatori amb força, ni furt, ni apropiació indeguda".
Anar al contingut