Imatge d'arxiu d'una reunió del Consell Executiu del govern català.
Imatge d'arxiu d'una reunió del Consell Executiu del govern català.
Barcelona

El govern català nega haver decidit ja sobre els pressupostos del 2013 i ajorna fins dimarts la decisió de si els prorroga

L'executiu d'Artur Mas ha difós una nota de premsa en què manté la incògnita després que diferents fonts periodístiques apuntin que CiU i ERC ja n'han parlat i que s'optarà per prorrogar els comptes d'aquest any. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, aquest és l'escenari que pren més força.L'executiu d'Artur Mas ha difós una nota de premsa en què nega haver pres cap decisió després que diferents fonts periodístiques apuntin que CiU i ERC ja n'han parlat i que s'optarà per prorrogar els comptes d'aquest any.

RedaccióActualitzat
La Generalitat té sobre la taula decidir què fer amb els pressupostos d'aquest any. Les opcions són tornar-los a prorrogar o refer els números d'acord amb el sostre de dèficit de l'1,58% que li va comunicar aquesta setmana l'Estat. El govern català ha assegurat que encara no ha pres cap decisió però, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, l'escenari que pren més força és el de la pròrroga. CiU i ERC haurien previst aquesta possibilitat en els contactes que han mantingut els últims dies.

L'executiu d'Artur Mas manté la incògnita de què farà amb els comptes del 2013 fins dimarts. En una nota de premsa difosa aquest dissabte assegura que prendrà la decisió en la reunió del pròxim Consell Executiu, que serà l'ultim abans de les vacances. Amb aquesta nota, el Govern surt al pas d'unes informacions publicades en alguns mitjans de comunicació que asseguren que els dos partits ja haurien pactat no fer pressupostos el 2013 i negociar directament els comptes per a l'any que ve.

El topall de dèficit per a aquest any serà de l'1,58%, molt per sota de la xifra que demanava la Generalitat, del 2%. A més, aquesta setmana també s'ha sabut que Catalunya va tancar l'exercici 2012 amb un dèficit del 2,17%, dues dècimes més del que va anunciar en un principi Hisenda. Amb aquestes xifres, Catalunya haurà d'aplicar aquest any un ajust d'uns 3.000 milions d'euros.

ERC, soci parlamentari de CiU, considera que fer uns Pressupostos de la Generalitat amb aquest sostre de dèficit "és impossible", per la qual cosa aposta per prorrogar-los, mentre que PSC i PPC insten el president de la Generalitat, Artur Mas, a presentar els comptes per a aquest 2013.
Anar al contingut