Un dels ferits en el descarrilament, ajudat pels equips de rescat. (Foto: Reuters)
Un dels ferits en el descarrilament, ajudat pels equips de rescat. (Foto: Reuters)
Santiago de Compostel·la

Indemnitzacions de 60.000 euros per als familiars de cadascuna de les 79 víctimes mortals del descarrilament de Santiago

L'asseguradora indemnitzarà amb aquesta quantitat les defuncions. En el cas dels ferits, les compensacions oscil·laran entre els 1.500 i els 70.000 euros, en funció de la gravetat.

RedaccióActualitzat
Allianz Assegurances, la companyia a la qual Renfe Operadora va adjudicar l'assegurança obligatòria d'accidents de viatgers, assumirà una indemnització de 60.000 euros per a cadascuna de les 79 víctimes mortals de l'accident de tren del dia 24 a les proximitats de Santiago de Compostel·la.

En un comunicat, l'asseguradora ha indicat que les indemnitzacions en el cas dels lesionats oscil·laran entre els 1.500 i els 70.000 euros, segons la gravetat. La pòlissa inclou assistència sanitària fins als 180 dies naturals -gairebé mig any- des de la data de l'accident, i les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció de fins a dos familiars quan l'afectat estigui ingressat en un centre sanitari.

També inclou el trasllat de l'assegurat i dos acompanyants després de l'alta hospitalària, quan no sigui possible fer-lo en transport públic pel seu estat de salut. La pòlissa també cobreix el trasllat o repatriació dels morts des del lloc de l'accident fins al seu municipi, així com unes despeses de sepeli de fins a 3.000 euros.

Les indemnitzacions s'han difós el mateix dia que s'ha fet el funeral per les víctimes.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut