Reboredo, fent el senyal de la victòria, al costat del seus germans i pare (Foto: EFE)
Reboredo fa el senyal de la victòria després de sortir de la presó (Foto: EFE)
Vigo

Surt de la presó l'extoxicòman gallec indultat parcialment després d'una campanya de suport

Va ser condemnat a 5 anys i mig de presó per l'intercanvi de dues paperines. Després d'una campanya de suport popular, el govern espanyol l'ha indultat d'una de les dues condemnes i ara gaudeix del tercer grau.

RedaccióActualitzat
L'extoxicòman gallec David Reboredo ha sortit aquest dilluns de la presó després que el govern espanyol el va indultar parcialment divendres. Reboredo va ser condemnat a 5 anys i mig de presó per l'intercanvi de dues paperines d'heroïna, però després d'una campanya de suport popular, amb recollida de signatures a internet inclosa i el suport de diverses personalitats, el govern espanyol l'ha indultat d'una de les dues condemnes i ara gaudeix d'un segon grau amb efectes de tercer.

Això implica que estarà ingressat al centre d'inserció social Carmen Avendaño de Madrid, però alguns dies podrà ser a casa. Ara s'ha de concretar com es materialitza el tercer greu. Una opció és que pugui passar els caps de setmana a casa, o bé que li posin una polsera electrònica i hagi de passar unes hores concretes al seu domicili. També podria passar que s'estigui a casa entre setmana i hagi d'anar al centre d'inserció els altres dies.

Reboredo, de 42 anys, estava ingressat des del desembre a la presó d'A Lama, a Pontevedra. La mesura de gràcia li ha arribat després de dues negatives del Consell de Ministres. L'indult consisteix a substituir una de les dues penes de tres anys i mig de presó (una de les quals ja li van rebaixar a dos anys) per una multa de dos euros al dia.
Anar al contingut