El periodista Andreu Buenafuente
El periodista Andreu Buenafuente
Barcelona

Andreu Buenafuente presentarà la gala dels Premis Gaudí de cinema

Els premis s'entregaran el 3 de febrer al Barcelona Teatre Musical, en una gala emesa per TV3. Des d'aquest dimarts, els acadèmics poden votar la primera volta dels premis i el 7 de gener se'n coneixeran els nominats.

RedaccióActualitzat
El periodista Andreu Buenafuente presentarà la gala dels Premis Gaudí, de l'Acadèmia del Cinema Català, que se celebrarà al Barcelona Teatre Musical el 3 de febrer i serà retransmesa per TV3.

Un total de 89 produccions competiran en aquesta cinquena edició dels Premis Gaudí, entre les quals hi ha 10 curtmetratges seleccionats per un jurat qualificat, 15 telefilms, 20 pel·lícules europees, 3 pel·lícules d'animació, 10 documentals, 18 cintes en llengua no catalana, 11 en llengua catalana i 3 anomenades de "talent català", que no són produccions catalanes però compten amb professionals catalans.

Entre les pel·lícules preseleccionades en les primeres votacions hi ha títols com "Carmina o revienta", "Lo imposible", "Fin", "Grupo 7", "La délicatesse", "Las chicas de la sexta planta", "La pesca del salmón en Yemen", "El irlandés", "Tenemos que hablar de Kevin", "7 dies en la Havana", "El monjo", "Red lights", "Una pistola en cada mano", "Blancaneu", "Any de gràcia", "El bosc" o "Orson West".

Des d'aquest dimarts, els acadèmics poden votar la primera volta dels premis i el 7 de gener se'n coneixeran els nominats.

En l'última gala dels Premis Gaudí va haver-hi números còmics amb crítiques a polítics i banquers, la qual cosa va provocar que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, traslladés el seu malestar al president de l'acadèmia, Joel Joan.


Anar al contingut