Uribetxeberria saluda des de l'hospital, el 24 d'agost. (Foto: EFE)
Uribetxeberria saluda des de l'hospital, el 24 d'agost. (Foto: EFE)
Madrid

La fiscalia recorre la llibertat condicional d'Uribetxeberria

La fiscalia considera que no es compleixen els requisits legals per posar el pres en llibertat. Diu que la seva vida no corre un risc imminent i que no ha demostrat penediment.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha recorregut la decisió del jutge de Vigilància Penitenciària, José Luis Castro, de deixar en llibertat el pres d'ETA malalt de càncer Josu Uribetxeberria Bolinaga. La Fiscalia considera que no es compleixen els requisits legals per posar el pres en llibertat ja què, diu, pateix una malaltia greu i incurable però no es troba en una situació de "perill latent per a la seva vida".

A més a més, la Fiscalia recorda que per accedir a la llibertat condicional "resulta imprescindible formular una declaració de penediment", cosa que, diu, no s'ha produït en el cas d'Uribetxeberia.

La mesura arriba després que el 17 d'agost passat la mateixa fiscalia decidís no recórrer la concessió del tercer grau a Uribetxeberria. Fa més d'una setmana l'ens de l'Audiència Nacional ja es va posicionar en contra que el pres d'ETA malalt de càncer obtingués la llibertat condicional. El fiscal d'aquest tribunal va considerar que el segrestador d'Ortega Lara no està en fase terminal i el poden tractar a la presó basant-se en l'informe de la forense de l'Audiència Nacional, Carmen Baena.
Anar al contingut