El Vaticà

El majordom del papa Benet XVI i un còmplice seran jutjats pel robatori dels documents de la Santa Seu

L'italià Paolo Gabriele podria ser condemnat a una pena de fins a 6 anys de presó. Un informàtic del Vaticà era el seu còmplice.

RedaccióActualitzat
El majordom del papa Benet XVI, l'italià Paolo Gabriele, i un suposat còmplice d'aquest per l'afer de les filtracions de documents confidencials seran processats pel robatori i difusió dels documents secrets de la Santa Seu, segons ha decidit el jutge instructor del Tribunal d'Estat Vaticà, Pero Antonio Bonnet. Concretament, a Paolo Gabriele se'l jutjarà per robatori i difusió de documents secrets, i al seu suposat còmplice, Claudio Sciarpelleti, un informàtic de la secretaria d'estat vaticana, per complicitat.

És la primera vegada que les autoritats vaticanes parlen d'una segona persona implicada en l'afer anomenat Vatileaks. Les investigacions del cas continuen obertes i es preveuen que siguien llargues, perquè l'afer és molt complex i difícil i no es descarta la possibilitat de trobar més còmplices del cas.

Ara per ara, no s'ha fixat la data de l'inici del judici. Si finalment el Vaticà procedeix per la via judicial, el majordom podria ser condemnat a una pena de fins a 6 anys de presó, tot i que també podria rebre l'indult del Papa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut