Reus

Puig crida a fer de Catalunya "un país normal a Europa i en el món"

L'exsecretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha avisat que Catalunya buscarà construir les estructures d'estat propi que necessita "en el marc d'una Europa a la qual ja pertanyem".

AgènciesActualitzat
Durant el balanç de l'informe de gestió de la directiva de CDC que es fa aquest dissabte al 16è Congrés que se celebra a la Fira de Reus, Puig ha recordat que el partit vol assolir un dels propòsits fundacionals com és el d'assolir "la plenitud nacional de Catalunya".

El dirigent nacionalista ha cridat a "salvar el país" com ja s'ha salvat el partit, i ha negat ser "el partit ni el govern de les retallades".

Cap a on va CDC?

Puig, que ha hagut de parar el discurs diverses vegades per l'emoció i les llàgrimes que no ha pogut contenir, s'ha interrogat de forma retòrica sobre "qui és i on va" CDC. D'entrada, s'ha contestat, "a aconseguir el pacte fiscal o concert econòmic per la via del pacte o de la radicalitat democràtica". "A construir -ha prosseguit- les estructures d'Estat que necessitem; fins ara les buscàvem com a partit amb una Espanya que sembla que no vulgui renovar-se, o les buscarem com un Estat propi en el marc d'una Europa a la qual ja pertanyem".

Puig, interromput en diverses ocasions pels aplaudiments de la militància en un congrés de marcat perfil sobiranista, ha insistit que l'objectiu de CDC és "donar compliment al seu propòsit fundacional, quan l'any 74, i aquí encara hi ha fundadors, es va conjurar i va comprometre a un objectiu, tan diàfan que encara l'hem de renovar cada quatre anys perquè ens entenguin, d'aconseguir la plenitud nacional de Catalunya".

"Qui som i on anem? No som res més que aquesta gran força central del país, la millor expressió que ha tingut mai el catalanisme polític", ha declarat Puig, i ha fet una crida a "pilotar la transició nacional del dret a decidir i fer de Catalunya un país normal a Europa i en el món".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut