València

L'al·legat final de l'advocat de Camps: "Ens trobem davant d'un judici polític contra un home honrat"

El judici contra l'expresident valencià Francisco Camps i el número dos del PP en aquesta comunitat, Ricado Costa, a punt de quedar vist per a sentència. Abans, les defenses han presentat les seves conclusions. El lletrat de l'expresident ha subratllat l'honestedat del seu client i l'absurditat del procés, que ha qualificat de polític. A més, ha assegurat que Camps no acceptava suborns i que les proves aportades no poden demostrar que li regalessin els vestits.

RedaccióActualitzat
Camps ha arribat al tribunal acompanyat de dos dels seus exvicepresidents, Gerardo Camps i Juan Cotino. També ha entrat a la sala el seu fill i Carboni, exjugador del València.

El lletrat, Xavier Bosch, ha presentat Camps com una víctima de les baralles entre l'amo de la botiga de roba Forever Young, Eduardo Hinojosa, i el sastre José Tomàs, qui, segons aquesta versió, va implicar l'expresident valencià al cas per fer mal el seu excap. Això ho hauria utilitzat el Partit Socialista per derrocar Camps i, per tant, ha dit: "Ens trobem davant d'un judici polític contra un home honrat". I ha continuat: "Quan la política entra per la porta, la justícia surt per la finestra. I en la mateixa línia ha afegit: "La política no ha entrat al judici, és absurd perquè tenen una acció popular en representació a quatre polítics d'un partit; si això no és ficar-hi la política i vestir-la amb toga...".

El Francisco Camps del relat de la defensa és un home auster que no ha rebut mai cap vestit de la trama Gürtel, entre altres coses, diu Bosch, perquè no tenia capacitat legal per assignar contractes públics. Segons aquest argument, el president de la Generalitat Valenciana mai podria ser imputat per suborn perquè està impossibilitat de fer favors que impliquin qualsevol mena de regals.

Bosch, però, no ha pogut obviar que el poder polític del president es basa en la capacitat de fer la seva voluntat, ja que només és ell qui nomena i destitueix els que acaben firmant els contractes.

En qualsevol cas, la defensa manté que cap persona li ha regalat res pel càrrec que ocupava. No s'ha provat. "On són les sabates... l'objecte de delicte, la jaqueta fantasia que hagués vist tot València".

Quan acabin les conclusions de les dues defenses, el jutge donarà la paraula als acusats, que en poden fer ús o no. Dilluns, el magistrat donarà un qüestionari al jurat, que revisaran les parts, i començarà la deliberació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut