València

Camps s'entreté amb un llibre sobre Job en el judici pel "cas dels vestits"

La sisena setmana del judici pel "cas dels vestits" de la trama Gürtel ha començat amb una mostra de desinterès de Francisco Camps. L'expresident valencià s'ha entretingut durant la sessió llegint un llibre sobre Job, un personatge bíblic amb el qual encaixa el seu discurs en la causa, perquè és un home just que ho va perdre tot, va ser repudiat pels seus, i que, gràcies a no haver perdut la fe, va veure que Déu l'hi tornava tot, i per duplicat. "La ruta antigua de los hombres perversos" és l'obra que Camps ha llegit i ensenyat tant al seu advocat com a l'altre encausat, Ricardo Costa, que al seu torn s'ha dedicat a llegir el diari.

RedaccióActualitzat
Des que ha començat la sessió del judici, a les 10 del matí, Camps s'ha entretingut llegint el llibre, subratllant-ne paràgrafs i ensenyant-lo al seu advocat, que li ha respost amb assentiments i algun somriure.

El llibre, de l'antropòleg francès René Girard, analitza la història de Job a la Bíblia. Girard explica el patiment de Job, rebutjat pels que l'envolten, tot i no haver fet res dolent, convertit en boc expiatori i recompensat finalment per Déu amb el doble del que tenia.

El discurs que Camps ha mantingut des que va esclatar el "cas Gürtel" té reminiscències d'aquesta història. L'expresident del País Valencià manté que l'únic que ha fet ha estat treballar "365 dies l'any" per als valencians i s'ha presentat com a víctima d'una conspiració de mitjans de comunicació, partits, jutges i fiscals per posar fi a la seva carrera.

Quan "El Bigotes" va dir "gilipollas" a Camps

La lectura pot haver permès a l'acusat abstreure's en una sessió en què s'han reproduït a la sala escoltes telefòniques d'Álvaro Pérez, "El Bigotes", en què es queixa de les dificultats que té per cobrar actes organitzats per al PP. En una de les converses, qualifica Camps de "gilipollas" i diu que "li donaria dues hòsties" perquè, durant un viatge als EUA, va preferir reunir-se amb un grup d'empresaris abans que fer-ho amb Bill Richardson, que aleshores aspirava a formar part del govern d'Obama.



VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut