El tuit de Rajoy "treballant intensament" en el seu objectiu: "crear treball i lluitar contra la crisi".
El tuit de Rajoy "treballant intensament" en el seu objectiu: "crear treball i lluitar contra la crisi".
Madrid

Rajoy a Twitter: "Treballant intensament en el nostre objectiu: crear feina i lluitar contra la crisi"

Quatre dies després, el guanyador de les eleccions generals, Mariano Rajoy, ha parlat en públic per primer cop i ho ha fet a través de Twitter. En una piulada, el que serà nou president espanyol després d'haver aconseguit la majoria absoluta en els comicis, ha assegurat que aquests dies està "treballant intensament" en el seu objectiu: "crear feina i lluitar contra la crisi".

RedaccióActualitzat
Rajoy afegeix en el tuit que agraeix les "felicitacions i mostres de suport" que ha rebut en els darrers dies. Uns missatges que firma amb les seves inicials "MR", que fa concloure que l'ha escrit ell mateix i no el seu equip, que fan la majoria de publicacions del seu perfil oficial.

Des que va sortir al balcó del carrer Gènova després de guanyar les eleccions, el líder del PP no havia fet cap declaració pública. Dilluns, tot i que es va reunir amb el seu Comitè Executiu Nacional, la seva intervenció va ser a porta tancada.

Segons fonts del PP, Rajoy continua treballant intensament des del seu despatx, des d'on revisa informes, rep trucades telefòniques i ha fet les primeres reunions amb els seus col·laboradors. Entre les trobades, es va reunir amb el president de Bankia, Rodrigo Rato.

Dimecres es va reunir per primer cop amb el president del govern en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, per començar el traspàs de poders i parlar de la situació econòmica a la zona euro, la pressió dels mercats en l'emissió de deute i fixar una posició comuna del Consell Europeu de la UE.

Per la seva part, Soraya Saénz de Santamaría, designada per Mariano Rajoy per fer la transició, es tornarà a reunir per segon cop aquest divendres amb Ramón Jáuregui, ministre de Presidència en funcions, per portar a terme el traspàs de poders. En la primera trobada, van establir el mecanisme de coordinació i la manera de consensuar una posició conjunta fins a la constitució del nou executiu de Mariano Rajoy en negociacions, cimeres internacionals o reunions sectorials.
Anar al contingut