Tunis

El primer ministre de Tunísia anuncia una remodelació de govern sense els ministres clau de Ben Ali

El primer ministre de Tunísia, Mohamed Ghannouchi, ha anunciat en una compareixença a la televisió estatal una remodelació de govern sense els ministres clau del règim anterior. Un grup de manifestants, però, no accepta que el mateix primer ministre, que també ho era amb l'expresident Ben Ali, es quedi a l'executiu.

Actualitzat
El primer ministre de Tunísia, Mohamed Ghannouchi ha anunciat en una compareixença a la televisió estatal que tots els ministres clau relacionats amb el règim anterior surten de l'executiu. Aquesta era la principal demanda dels manifestants, que després de l'anunci han tornat a sortir al carrer perquè segueixen reclamant que Ghannouchi, primer ministre amb l'expresident Ben Ali durant onze anys, marxi també del govern.

Surten de l'executiu els titulars d'Interior, Defensa, Finances i Afers Estrangers que han dimitit unes hores abans de la compareixença. Ghannouchi ha dit que aquest executiu serà l'encarregat de governar fins a les eleccions generals, que haurien de tenir lloc en un termini de dos mesos.

Les eleccions les prepararà un cos independent i comptaran amb la presència d'observadors internacionals. Poques hores abans del discurs, el poderós sindicat Unió General de Treballadors Tunisians havia anunciat que no tenia intenció de tornar al govern, però que acceptava Ghannouchi com a primer ministre.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut