2. Manual d'ús

2.2.1.9. Disseny d'escenografia

Televisió

El disseny dels espais compleix amb la funció de crear un entorn on passi l’acció que, d’una banda, aculli i potenciï l’esperit i la vocació del programa, i de l’altra, ofereixi unes condicions funcionals òptimes per situar i moure els elements tècnics de producció televisiva.

Concebem l’espai televisiu com un tot i vetllem perquè els elements que el configuren (attrezzo, mobiliari) mantinguin l’harmonia.

Més »

Els responsables del programa, conjuntament amb els de disseny d’escenografia, valoren si l’acció se situa en un decorat de construcció, un espai natural o un entorn virtual. En cas que es tracti d’un espai natural, la localització es fa comptant amb la participació del departament d’escenografia.

Els decorats són adequats a les mides i característiques de les instal·lacions on s’han de muntar i de fàcil construcció, respecten les normes de seguretat, s’ajusten a les disponibilitats de producció del programa i són fàcils de transportar i emmagatzemar.

Per assegurar un bon resultat final, el departament d’escenografia treballa, coordinat pel responsable d’imatge del programa, amb els altres departaments artístics, especialment amb disseny d’il·luminació i disseny gràfic.

Etiquetes: